Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • This dogodek has passed.

Mestno drevje v Tolminu – 2. javna delavnica

26 oktober, 2017, 17:00 - 18:00

Event Navigation

Mestno drevje v Tolminu – javni delavnici sooblikovanja smernic za ravnanje z mestno drevnino

Namen delavnic je prebivalcem in uporabnikom mestnih zelenih površin predstaviti stanje in dogajanje na področju mestne drevnine v preteklih 17 letih ter pridobiti mnenje javnosti. Zaključki delavnic, ki ju bo vodila krajinska arhitektka Bojana Čibej, bodo upoštevani pri oblikovanju ustreznih smernic ravnanja z mestno drevnino v prihodnosti.


1. delavnica – petek, 13. oktobra, ob 17.00 v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin

Prva delavnica bo predvsem izobraževalne narave. Udeležencem bodo na primeru dveh popisov mestne drevnine v Tolminu predstavljeni stanje, trendi, problemi in prednosti drevja v Tolminu, pomen mestne drevnine s primeri upravljanja iz tujine ter predlagane smernice za ravnanje z drevnino. V drugem delu bodo udeleženci povabljeni k diskusiji o svojih izkušnjah in morebitnih novih zasaditvah zelenih površin v Tolminu, za konec pa bodo lahko v anketi izrazili svoj pogled na mestno drevje v Tolminu.

2. delavnica – četrtek, 26. oktobra, ob 17.00 v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin
Udeležencem bomo predstavili rezultate ankete in s pomočjo mnenja udeležencev obeh delavnic skušali oblikovati predloge kriterijev za ravnanje z mestno drevnino, ki bodo upoštevani pri smernicah. V organiziranem delu v skupinah bodo udeleženci grafično in pisno podali konkretne predloge novih ozelenitev v Tolminu in saditev drevja v ulicah, kot sta Gregorčičeva in Prešernova ulica, ter na nekaterih parkiriščih.

Podrobnosti

Datum:
26 oktober, 2017
Čas:
17:00 - 18:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Knjižnica Tolmin

Organizator

Občina Tolmin