Ql knjige

QL KNJIGE MESECA NOVEMBRA

 

Jeff Ross: TEMNA RESNICA

Riley in Dashawn sta najboljša prijatelja že od malih nog. Skupna strast do skejtanja ju še bolj zbližuje, potem pa se nekega dne zgodi nekaj strašnega – Dashawna pretepe policija. Zakaj? Ker je črnec. Riley temu kar ne more verjeti, zato se odloči, da bo zadevo raziskal na lastno pest, temna resnica, ki jo odkrije, pa ga pretrese do kosti.

 

 

 

 

 

David Walliams: VSI TI BREZUPNO OBUPNI OTROCI

Zb(i)rke frke desetih slastno srhljivih zgodb

Si upate spoznati slinavega Slinka, cmeravo Cilko, ušivega Šimeta, migetavo Minko, smrkavega Sandija, nemarno Nedo, pukajočo Punči in druge grozkote? To namreč ni knjiga o PRIJAZNIH otrocih!  To so zgodbe o otrocih, ki kar naprej prdijo, ne morejo biti pri miru, si toliko časa vrtajo po nosu, da se svet uduši v njihovem smrklju … Fuj, frrr, brr!

 

 

 

 

Lauren Oliver: PREDEN SE POSLOVIM

Za priljubljeno srednješolko zadnjega letnika Samantho Kingston bi moral biti 12. februar – kupidov dan – poln zabave, čestitk, vrtnic in ugodnosti, ki jih uživajo tisti na vrhu družbene lestvice. In tako tudi je, dokler tiste noči ne umre v strašni prometni nesreči.

Vendar pa se naslednje jutro znova zbudi. Pravzaprav Sam svoj zadnji dan živi sedemkrat, preden spozna, da že z majhno spremembo na življenja drugih vpliva veliko bolj, kot si je lahko kdaj predstavljala.