Omejene možnosti izposoje in vračanja

Od ponedeljka, 4. 5. 2020, dalje v knjižnicah v Tolminu, Kobaridu in Bovcu omogočamo članom vračanje in omejeno izposojo gradiva. Knjižnice bodo odprte po običajnem urniku razen sobot.

Potujoča knjižnica svoje bralce obiskuje po rednem urniku od 19. 5. 2020 dalje. Upoštevati je potrebno posebne ukrepe.

Po rednem urniku bo 29. 5. 2020 svoje bralce obiskala tudi Dostavna knjižnica.

Zamudnina za vaše izposojeno gradivo vse od zaprtja knjižnic ne teče. Vse izposojeno gradivo boste lahko brez stroškov vrnili kadarkoli v mesecu maju.

V knjižnico prihajajte le takrat, ko ste zdravi, ob obisku pa upoštevajte naslednja priporočila:

VRAČANJE GRADIVA

  • Ob vračilu prejmete potrdilo, da ste gradivo vrnili z zadržkom zaradi karantene, ki jo mora knjižnica zagotavljati za vse vrnjeno gradivo. Za vas to pomeni, da ste gradivo vrnili, po poteku obdobja karantene pa bo gradivo dokončno vrnjeno v knjižnično zbirko.
  • Gradivo, ki mu je rok izposoje potekel v času zaprtosti, lahko brez zamudnine vrnete do konca maja.

 IZPOSOJA GRADIVA

  • Želeno gradivo prevzamete pri izposojevalnem pultu.
  • Priporočamo, da gradivo prej naročite po telefonu, e-pošti ali ga rezervirate preko COBISS+ (Moja knjižnica).
  • Prevzem gradiva poteka v skladu z zahtevami po varni razdalji in omejenem številu oseb v prostoru.
  • Prost dostop do gradiva ter gibanje in zadrževanje v prostorih knjižnice zaradi upoštevanja omejitvenih ukrepov še ni možno.
  • Uporaba računalnikov in čitalnice zaenkrat ni možna.
  • Skladno z varnostnimi priporočili vam omogočamo izposojo s pošiljanjem po pošti iz Knjižnice Tolmin.

POŠILJANJE PO POŠTI

Skladno z varnostnimi priporočili vam omogočamo izposojo s pošiljanjem po pošti iz Knjižnice Tolmin (glej veljavni cenik). Knjige lahko naročite preko e-pošte na naslovu tolmin@kcktolmin.si ali po telefonu na številki 05 381 15 38. Sporočiti nam morate naslov za dostavo gradiva ter navesti avtorja, točen naslov in leto izida gradiva.

 

Iz navodil NIJZ za rokovanje s knjižničnim gradivom doma:

Svetujemo, da po prihodu domov knjige in ostale predmete, zaščitene s plastičnimi ovojnicami, pisala in podobno, prebrišete z alkoholnim razkužilom. Ostale nezaščitene izdelk (npr. knjige, za katere obstaja možnost, da so po njih listali kupci, posamezni listi papirja ali kartona…) odložite na nedostopen predel in jih pričnete uporabljati po preteku 1 dneva. primeru naročila knjig po pošti svetujemo, da še neodprt paket odložite na nedostopno mesto in pustite nedotaknjenega odležati 1 dan ter v nadaljevanju postopate tako, da knjige in ostale predmete, zaščitene s plastičnimi ovojnicami, pisala in podobno, prebrišete z alkoholnim razkužilom. Pri rokovanju s paketom in njegovo vsebino vedno pazite, da se med tem ne dotikate obraza (še zlasti ne oči, nosu in ust) in si po rokovanju vedno temeljito umijte oz. razkužite roke. Pred in po branju gradiva si umijte ali razkužite roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ne listajte gradiva z oslinjenimi prsti. Ves čas upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašlja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke…).

 

Glede na nadaljnja uradna navodila Vlade RS in Ministrstva za kulturo predvidevamo, da se bodo omejitve uporabe knjižnice in njenih prostorov še naprej postopno sproščale, o čemer vas bomo sproti obveščali. Hvala za razumevanje!