Skoči na glavno vsebino Razstava knjižnih ilustracij Pravljičnih 7 Razstava knjižnih ilustracij Pravljičnih 7 – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava knjižnih ilustracij Pravljičnih 7

15 decembra, 2022, 19:00 - 16 decembra, 2022, 23:00

Event Navigation

Razstava, ki bo v galeriji Knjižnice Tolmin na ogled do 20. januarja 2023, prinaša izbor ilustracij, ki so nastale pri ustvarjanju zbirke pravljic z naslovom Pravljičnih 7.

Vsaka pravljica je sestavljena iz sedmih poglavij, vsako poglavje je napisal en pisatelj in ilustriral en ilustrator. Tako je pri projektu sodelovalo skoraj 100 posameznikov različnih starosti iz 7 evropskih držav: Slovenije, Avstrije, Finske, Francije, Italije, Nemčije in Velike Britanije.

Projekt je v celoti dobrodelne narave. Vsi ustvarjalci pri projektu sodelujejo prostovoljno, izkupiček od prodanih knjig pa bo namenjen Slovenskemu društvu Hospic – njihovemu programu Tabor Levjesrčnih. Gre za program žalovanja otrok in mladostnikov po izgubi bližnje osebe, ki je prilagojen starostni skupini med 5. in 17. letom. S programom nudijo otrokom in mladostnikom podporo v žalovanju. Staršem in skrbnikom pa hkrati pomagajo razumeti posebnosti ob žalovanju odraščajočih ljudi.

Pomembnost projekta Pravljičnih 7 je med drugim prepoznal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je projektu podelil častno pokroviteljstvo.

Več o projektu Pravljičnih 7, ki ga lahko podprete z nakupom knjige:

https://pravljicnih7.si/

Podrobnosti

Začetek:
15 decembra, 2022, 19:00
Zaključek:
16 decembra, 2022, 23:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjižnica Tolmin

Organizator

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin
Telefon:
05 38 11 528
E-naslov:
prireditve@kcktolmin.si
Spletna stran:
www.kcktolmin.si
DOSTOPNOST