Skoči na glavno vsebino Pogovori z znanimi Primorci Pogovori z znanimi Primorci – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Pogovori z znanimi Primorci

V knjižnicah Goriškega območja smo z decembrom 2022 v sklopu portala Obrazi slovenskih pokrajin  zastavili projekt Pogovori z znanimi Primorci.

Kdo so obrazi slovenskih pokrajin? Kako so odraščali, kako živijo in kakšne so njihove želje za prihodnost? Z izbranimi gosti, ki so se v družbi uveljavili s svojim delom, karizmo in avtoriteto na svojem področju, so se pogovarjali gostitelji v knjižnicah Goriškega območja, ki sodelujejo v projektu:

Sezona 2023/2024

skupni plakat Pogovori z znanimi Primorci

V sezoni 2022/2023 ste lahko prisluhnili pogovorom z naslednjimi gosti:

letak s podatki o 1. sezoni projekta Pogovori

Navdih za sklop pogovorov je spletna stran Obrazi slovenskih pokrajin. To je spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu, ki ga upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami. Vanj so združene biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si., Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si. Mesto v leksikonu so našle pomembne osebnosti, ki so s svojim življenjem in delom zaznamovale razvoj posameznih pokrajin ali občin v preteklosti in sedanjosti ter so tako soustvarjale njihovo podobo. Projekt, sklop pogovorov, je vzpostavila Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju s knjižnicami Gorenjskega območja.

DOSTOPNOST