Skoči na glavno vsebino Vpis v knjižnico in članstvo Vpis v knjižnico in članstvo – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Vpis v knjižnico in članstvo

Za včlanitev v knjižnico je potrebno predložiti osebni dokument in podpisati vpisnico z osebnimi podatki, ki jih knjižnica potrebuje za vodenje evidence o izposoji gradiva.
Za osebe do 15. leta starosti mora vpisnico podpisati eden od staršev ali skrbnik.

Članarina

Članstvo je za osebe do 18. leta starosti, za brezposelne in za člane, ki uporabljajo storitve Potujoče knjižnice, brezplačno. Ostali člani morajo ob vpisu poravnati članarino, ki velja za obdobje 12 mesecev. Višina članarine je objavljena v ceniku.

Spletni vpis

Knjižnica omogoča tudi spletni vpis preko spletne strani COBISS+.

Član knjižnice postanete tako, da iz spustnega seznama izberete akronim knjižnice (SIKTO). Svoje podatke vpišete v spletni obrazec, potrdite strinjanje s Pogoji uporabe in poravnate letno članarino s pomočjo sistema spletnih plačil. Navodila za poravnavo članarine preko spleta: Spletno plačevanje dolgov

Pred vpisom preberite Pravilnik o poslovanju .

Osebe do osemnajstega leta starosti in brezposelne osebe lahko pravico do brezplačnega vpisa uveljavijo samo osebno v knjižnici v skladu s Pravilnikom o poslovanju.

Članska izkaznica

Član ob vpisu prejme člansko izkaznico. S člansko izkaznico si lahko izposoja gradivo in uporablja ostale storitve knjižnice samo njen imetnik. Vsak član osebno odgovarja za svojo člansko izkaznico. Izgubo, uničenje ali krajo članske izkaznice mora član v čim krajšem času sporočiti osebju knjižnice.

DOSTOPNOST