Skoči na glavno vsebino Bralnice pod slamnikom Bralnice pod slamnikom – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Bralnice pod slamnikom

logotip Bralnice pod slamnikom

Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Založba MIŠ v letu 2023 organizira že trinajstič zapovrstjo. Tolminska knjižnica je soorganizator že od samega začetka. Festival se je letos pričel v marcu in bo trajal do konca maja. Osrednja tema so čustva. Temu primeren je tudi naslov letošnjega festivala, Ljubezen, veselje, žalost, jeza – vse to je v meni!

S festivalom želimo motivirati mlade za prostočasno branje, za branje izvirne mladinske literature, jih spodbujati k dejavnostim ob branju in jim omogočiti srečanje z vrhunskimi avtorji mladinske književnosti.

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin in njenih oddelkih Kobarid in Bovec se bo v tem času odvijalo kar nekaj dogodkov, namenjenih različnim starostnim skupinam. Posamezne dogodke lahko spremljate na naši Facebook strani.

Festival smo pričeli z razstavo izdelkov učencev 1. razreda Osnovne šole Dušana Muniha Most na Soči v Knjižnici Tolmin. V aprilu in maju se bodo vrstile razstave tudi na oddelkih Kobarid in Bovec.

Glavni festivalski dogodek se je odvil v Knjižnici Tolmin 11. aprila, ko sta nas obiskala  pisatelj, pesnik in prevajalec Peter Svetina ter akademski slikar in ilustrator Peter Škerl. Predstavila sta Svetinovo najnovejšo slikanico Krušno mesto, ki jo je ilustriral Peter Škerl.

Bralnice pod smlamnikom v Tolminu Svetina in Škerl v galeriji tolminske knjižnice Peter Škerl

Poleg obiska avtorjev je do 15. maja v knjižnici na ogled razstava ilustracij Petra Škerla.

Več o Bralnicah pod slamnikom na http://www.bralnice.si/.

Arhiv 2022

Arhiv 2021

DOSTOPNOST