Ql knjige

QL KNJIGE JANUAR 2021

 

 

Dav Pilkey: Pasji mož: H komu se kotali?

Nove dogodivščine najbolj slavnega superpolicaja s pasjo glavo z goro akcije, kupom traparij in slikogibi. Tokrat Pasji mož postane tarča popolnoma novega superzlobneža, mali Petrček pa mora pogledati v oči lastni preteklosti in se boriti za tiste, ki jih ima res rad.

 

Mladinska knjiga, 2020

John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle: Zima zima bela

Na božični večer se mestece ob s snegom zameteni železniški progi spremeni v romantična nebesa. Logično, da se pohod po plundri in mrazu do najbližje restavracije s hitro hrano navadno ne konča s slastnim poljubom šarmantnega neznanca. In nihče ne bi niti v sanjah pomislil, da se lahko na poti skozi snežne zamete zaljubiš v prijateljico, ki jo poznaš že celo večnost. Ali pa da se resnična ljubezen lahko rodi ob vroči kavi v obupno zgodnjem jutru. Seveda je to mogoče le v filmih! Ne? Ali pač ja?

Mladinska knjiga, 2017

Eneja Kobal: Teža življenja

Teža življenja je literarni dnevnik o anoreksiji 14-letne osnovnošolke iz Ajdovščine. V njem je prikazala svojo lastno izkušnjo boja s to zahrbtno boleznijo, ki jo mnogi skrivajo ali celo zanikajo, saj zdravljenje na psihiatriji v naši družbi še vedno spada med tabu teme. Devetošolka na 150 straneh opiše razvoj, potek in zdravljenje bolezni. Bralec z njo prehodi vse faze boja – od perfekcionistične življenjske naravnanosti, ki vodi v neprestano nezadovoljstvo s sabo, do prvih znakov bolezni, faze zanikanja, zdravljenja in končno ozdravitve. Opisane stiske sprožijo čustven odziv, kar pritegne k branju, saj je mlada pisateljica svojo izkušnjo predstavila zelo iskreno in realistično.

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, 2020

 


DOSTOPNOST