Skoči na glavno vsebino Ql knjige Ql knjige – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Ql knjige

 

 

 

Helen Harvey: Emmy na potezi, Miš, 2022

Emmy je zvezda računalniških iger, kjer igra ognjeno elementarko z magmatskimi kremplji in plamenečo sapo. Ko njen gejmerski video predstavijo na naslovni strani Otokka, na tisoče oboževalcev hiti, da bi si ogledali njen boj s Kraljico gošče. Po drugi strani pa življenje v šoli ni enostavno – še posebej, ko se Kraljica zlobe, Vanessa, odloči, da je Emmy čudakinja, ki grdo piše, ima grozen občutek za modo in nima očeta. Emmy je že premagala Kraljico gošče, zdaj pa je na potezi, da se dvigne na naslednji level in za vse večne čase premaga Kraljico zlobe.

 

Leigh Bardugo: Senca in kost, Mladinska knjiga, 2022

Ravka je obdana s sovražniki, na dva dela pa jo seka Senčna globel, v kateri mrgoli ljudožerskih pošasti. Usoda Ravke je na ramenih Aline Starkov, ki med reševanjem svojega prijatelja v sebi odkrije nenavadno moč. Ta bi utegnila biti ključ do osvoboditve v vojni opustošene domovine. Odpeljejo jo na kraljevi dvor, da bi jo izurili za pripadnico griš, ki jih vodi skrivnostni Temačnik. A v tem razkošnem svetu nič ni tako, kot se zdi. Nanjo se grozeče zgrinja tema in od njene moči je odvisno vse kraljestvo …

 

Andy Griffiths: 52-nadstropna hišica na drevesu, Miš, 2022

Neverjetna hišica, v kateri živita Andy in Terry, nenehno raste; dodala sta ji trinajst novih nadstropij, vključno s sobo za razbijanje lubenic, s strojem za valove, z igro “Kače in lestve” v naravni velikosti (s pravimi lestvami in pravimi kačami), izstreljevalnikom korenja na raketni pogon, z akademijo za urjenje nindža polžev in najmodernejšo detektivsko agencijo z vso najmodernejšo detektivsko tehnologijo, kar je prava sreča, ker morata razrešiti VELIKO skrivnost: kje je gospod Veliki nos? Kaj torej še čakate? Kar hitro gor!

 

Nejka Omahen Šikonja: Vihar v meni, Miš, 2022

Zakaj si želi biti Tjaša nevidna? Je Viktorija res boljša od drugih? Je Urbanova strast še vedno nogomet? V koga se zaljubi Anej? Kakšne skrbi ima Erika, koga ne mara in kdo ji je všeč? In kaj se plete po glavah staršem in učiteljem? Seveda je povsem nemogoče, da najstniki na koncu šolskega leta ne bi bili drugačni kot na začetku.

 

Davorka Štefanec: Strašilka, Mladniska knjiga, 2022

Napeta in vznemirljiva fantazijska ljubezenska zgodba, ki se odvija na Tolminskem ob čarobni in skrivnostni reki Soči.

Alba je na svoji zadnji misiji, preden postane najmlajša vladarica Podsveta. Le še lepega, prijaznega in priljubljenega Oliverja mora rešiti, pa bo. Nalogo sicer uspešno opravi, a kaj, ko s tem, ko rešuje Oliverjevo šibko srce, neizogibno izgublja voljo, da bi zapustila Medsvet, Oliverja in njegovo družino. Vname se mlada ljubezen, ki se zdi povsem nemogoča, Alba, razpeta med dva svetova, pa je prisiljena sprejeti težko odločitev.

 


DOSTOPNOST