Skoči na glavno vsebino Ql knjige Ql knjige – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Ql knjige

Charles Dickens: BOŽIČNA PESEM

Kdo lahko skopemu starcu pomaga vzljubiti božič? Morda duh? (Ali trije)

Scroogeevo srce je bolj mrzlo od snega. Bogatejši je od polovice bank v Angliji in bolj skop kot, no, kdor koli. Ampak ko se pojavijo trije resno strašljivi duhovi in ga popeljejo na pustolovščino skozi čas, se kmalu nauči, da ni kul biti tako hladen. Lahko spremeni svoje vedenje, še preden bo prepozno?

 

Morfemplus, 2023

 

 

Dav Pilkey: PASJI MOŽ, DVAJSET TISOČ BOLH POD MORJEM

Pujso, okrutnež in neusmiljeni vodja bolh, se je vrnil iz Mini ječe. Skoval je načrt, ki je bolj zloben in krut kot katerikoli doslej. Kateri novi zlikovci so na obzorju? Iz kje vse prihajajo? Kdo bo vzel stvari v svoje roke in rešil mesto?

Vsi na krov ladje prijateljstva! 
Kljub neusmiljenim hudobnežem in njihovim še bolj neusmiljenim načrtom, je enajsta knjiga o pasjem možu preplavljena z zgodbami o prijateljstvu in dobrih delih. Seveda pa v njej ne manjka napete akcije, hudomušne zabave in epskih novosti!

 

 

Mladinska knjiga, 2023

Vinko Möderndorfer: ŠVRK: RES HUDA PASJA BIOGRAFIJA

Švrk je pasji mešanec iz zavetišča za živali, ki ga usoda poveže s Primožem. Ljubezen na prvi pogled je obojestranska, a kaj, ko ima Primož mamo, ki se pasjemu družinskemu članu upira. Ja, s človečnjaki je včasih križ, a mama se le vda in na vrsti so nove bitke. Na primer akcija ob novici, da bodo Švrkovo nekdanje zavetišče porušili. Kaj se bo zgodilo z njegovimi pasjimi prijatelji? Nekaj bo treba ukreniti! Akcija, v kateri sodelujejo šolarji, starši in psi obrodi uspeh, Švrk, Primož in Simona pa že razmišljajo o novih zmagah.

 

Miš, 2023


DOSTOPNOST