Skoči na glavno vsebino Ql knjige Ql knjige – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Ql knjige

DROBNA ISKRICA, Barry Jonsberg, Miš, 2023

Po ločitvi staršev Cate vsak drugi konec tedna preživi z očetom in vsakič se zgodi nekaj posebnega in presenetljivega. Nekaj, kar sproži ustvarjalno iskrico, ki jo Cate usmeri v svoje pisanje. In vse je čisto v redu, dokler mamin novi partner Sam ne dobi ponudbe za sanjsko službo v Londonu. Za mamo je samoumevno, da gresta v Anglijo tudi onidve. Pa se lahko odloči namesto hčerke? Cate je pred težko dilemo: oba starša ima neizmerno rada, vendar mora izbrati. Bo znala prisluhniti sebi?

 

Pasqual Alapont: MARTIN PEKEL, Miš, 2010

Marta, študentka prava, se po razpadu zveze z Marcelom zbliža s Héctorjem, domnevnim podiplomskim študentom. Njun odnos počasi preraste v Martino kletko, le da se ona tega ne zaveda. Prekine stike s prijatelji, pusti študij, začne delati, da bi njen fant lahko študiral ... Ko se končno zave, v kaj se je spustila in hoče zapustiti Héctorja, skorajda pride do tragedije.

Enid Blyton: Nagajivka Nika priskoči prijateljici na pomoč, Karantanija, 2024

V 6. delu je nagajivka Nika na kampiranju in kako se lahko lepo obnaša, ko pa je v šotoru skupaj z grozno Arabelo? Še posebej ko ta povzroča težave Nikini najboljši prijateljici Joni. Toda zdi se, da Arabela ni edina, ki najboljšim prijateljicam povzroča težave. Ljubezenska zgodba, v kateri seveda ne gre brez drame, strahov in dvomov, pa tudi brez vzhičenosti in veselja ne, je kratkočasno branje po meri najstnic.


DOSTOPNOST