Skoči na glavno vsebino Ql knjige Ql knjige – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Ql knjige

Dav Pilkey: KAPITAN GATNIK IN TIRANSKA TLAKA TURBOSKRETA 2000 V BARVAH, Mladinska knjiga, 2023

Turboskret 2000 vrača udarec! Krvoločni klozet, znan po tem, da pohrusta vse, kar mu pride na pot (najbrž tudi Hudo mravljico), je tokrat lačen … MAŠČEVANJA! Usoda človeštva na srečo znova leži v rokah Grege in Klemna ter njunega zateženega sovražnika Matevža Mevže. Ali bo moč gatograba zmagala? Bo neverjetni Kapitan Gatnik odplaknjen za vedno?

78 nadstropna hišica na drevesu

Andy Griffiths: 78-NADSTROPNA HIŠICA NA DREVESU, Miš, 2023

Pridružite se Andyju in Terryju v njuni veličastni novi 78-nadstropni hišici na drevesu. Dodala sta še trinajst novih nadstropij, kjer so med drugim avtopralnica, v katero se lahko zapelješ z avtomobilom, združevalni stroj, čačkatorij, VSEŽOGALNI športni stadion, Andylandija, Terrytorij, strogo varovano skladišče za čips in kino na prostem.

Igor Karlovšek: OGNJENI TRIJE. 2, NA SLEDI, Miš, 2023

V prvem delu sage Ognjeni trije: Izgon so trojčki Vuk, Vlad in Plamen okusili mladostno ljubezen. A tako narava kot ljudje, povezani v plemena, včasih predstavljajo zatočišče, drugič pa pokažejo zobe. Živa, Plamenova ljubezen, je končala v prepadu, Zoro, ki se je zbližala z Vladom, so ugrabili Bavarci. V drugem delu sage se Vuk, Vlad in Plamen odpravijo po Zorinih sledeh, a se ob tem zapletejo v nove medplemenske spore. Živa poskuša preživeti še eno neizprosno zimo visoko v hribih. Vseskozi sledimo boju za preživetje, sredi katerega se lahko pretrga življenjska nit kateregakoli od naših junakov.


DOSTOPNOST