Skoči na glavno vsebino Malček Palček Malček Palček – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Malček Palček

 

Uroš Grilc: ROVKA ČRKOLOVKA, ŠKRATELJC, 2023
Slikanica Uroša Grilca in ilustratorja Gregorja Goršiča vas popelje v čudoviti svet zgodb, knjig in branja. Zgodba o rovki Črkolovki govori o majceni živalci, ki navdušeno zbira zgodbe in jih pripoveduje številnim prijateljem.
Pri tem ji pomagajo ptice selivke, ki z vseh koncev sveta prinašajo čudovite pripovedi. Zgodba je doma v Škocjanskem zatoku, pravljično lepem kraju, kjer domujejo številne ptice. In tam bo kmalu zaživela tudi Pustolovščina z rovko Črkolovko!

Žiga Kosec : MUCA GRE PO SVETU , Mladinska knjiga, 2023
Slikopisi, zbrani v tej lepi slikanici, bodo otroku olajšali prve korake v svet branja. Preprosta, a zelo sočna besedila o miški, muci, zvončku, škratu, soncu, čarovnici, o babici zimi so zapisana z velikimi tiskanimi črkami, besede, ki manjkajo, pa nadomeščajo prikupne sličice.

Rotraut Susanne Berner: NOČNI ŽIVŽAV, Mladinska knjiga, 2023
Na mesto je legla noč. Ljudje in živali mirno spijo – vsaj nekateri. Drugi so na poti, v knjižnici, na lovu za tatovi ali na zabavi v parku in doživljajo razburljive reči. Slikanica pripoveduje o frfotajočih netopirjih, sprehodih v mesečini in mehkih posteljah, o vsem pač, kar se dogaja v mestu ponoči.

 

 

DOSTOPNOST