Malček Palček

MALČEK PALČEK SEPTEMBRA BERE …

 

Michael Engler: DEŽELA SUŠE / DEŽELA DEŽJA, Skrivnost, 2021

V deželi suše sta Nenja in Faruk žejna, zato se odpravita po vodo. Iščeta jo v vodnjaku, vendar v njem najdeta le zadnje kaplje. Prek nevarne puščave se odpravita proti reki, vendar je tudi ta izsušena. Mrzla puščavska noč, privid oaze, povsod okrog pa le vroči pesek. Deklica obleži, njen prijatelj lisjak Faruk pa se stisne k njej. Naposled le zaslišita prasketanje dežnih kapljic. Tam na drugi strani malega jezera leži deček Lamar iz dežele dežja…

 

Dan Brown: DIVJA SIMFONIJA, Modrijan, 2021

V Divji simfoniji nastopajo živali, plešejo, pojejo in igrajo inštrumente. Vendar je to samo na prvi pogled običajna slikanica, kajti pesmi spremljajo skladbe, ki jih je zložil Dan Brown sam. Če jim želite prisluhniti, si naložite aplikacijo, ki vas bo pripeljala do glasbe. In ker so Brownova strast tudi uganke, jih je potresel po vsej knjigi. Pri vsaki pesmici so skrite črke, ki sestavljajo ime enega izmed glasbil, ki so narisana na predlistu, iz šifriranega sporočila na zadnji strani pa je treba sestaviti geslo iz 25 črk. Pa še kakšno presenečenje se bo našlo v tej knjigi.

 

 

Jana Sedlačkova: BARVE NARAVE, Narava, 2021

Barve narave so tako čudovite in raznovrstne, navdihnile so ljudi, da so pri poimenovanjih njihovih odtenkov uporabili imena rastlin, živali in mineralov. Pridružite se nam pri odkrivanju dvanajstih najbolj znanih barv in njihovih odtenkov. Ugotovili boste, da so barve in elementi, ki jih najdemo v naravi, pogosto tesno povezani.

Boste v vsakem poglavju lahko našli vse vezi med njimi? Ne nazadnje, če si želite postati umetnik, opravite naloge na koncu knjige in lahko boste slikali tako izbrano kot narava sama!

 

 

 

 

 

 

DOSTOPNOST