Malček Palček

MALČEK PALČEK OKTOBRA BERE …

 

Mojiceja Bonte: Kakšen je strah?, Epistola, 2020

Ali veš, kakšen je strah? Morda je strašljiv kot nevihtni oblak, ki prinaša neurje? Ali pa je plašen kot ptica, ki ob najmanjšem šumu odleti? Zgodba sporoča, da je strah za vsakogar drugačen, a vedno takšen, kakršnega vidimo z lastnimi očmi. Otroka nagovarja, naj bo pogumen, saj kdor se preveč boji, zamudi veliko lepih stvari.

 

 

 

 

Polona Šergon: Žrebiček junak in čarobni korak, Epistola, 2020

Nekoč se je v hlevu, v deželi, ki ji pravimo Kras, skotil črn žrebiček. Mama je bila nanj zelo ponosna, čeprav so ga zaradi barve dlake ostali zasmehovali. Z leti pa je žrebiček postajal vse bolj krepak in spreten ter se na koncu spremenil v prelepega belega konja – lipicanca. Zgodba predstavi enega najbolj markantnih slovenskih simbolov – lipicanca. Bralec se s pomočjo prelepega besedila seznanja z njegovimi značilnostmi in posebnostmi dežele, kjer prebiva – Krasa. Vsem skupaj pa sporoča, da se moramo na poti do popolnega sprejemanja drugačnosti še marsičesa naučiti.

 

 

 

 

Ellas Educan Collective: Vse skrivnosti o virusih, Hart, 2020

Ne počutiš se dobro. Imaš nahod, vročino in boleče grlo. Bojiš se, da boš razširil viruse? Kadar je tako, lahko občutiš, kako ti tvoj obrambni sistem in zdravila, ki ti jih predpiše zdravnik, pomagajo k boljšemu počutju. Toda kaj so virusi? Kako se lahko z njimi okužimo? Koliko virusov poznamo? So vsi virusi škodljivi? Kako se borimo proti njim? Kako se naučimo sobivati z virusi brez strahu?