Skoči na glavno vsebino Bralnice pod slamnikom … ob Soči 2023 Bralnice pod slamnikom … ob Soči 2023 – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Bralnice pod slamnikom … ob Soči 2023

 

Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Založba MIŠ v letošnjem letu organizira že trinajstič zapovrstjo. Tolminska knjižnica je soorganizator že od samega začetka.

S festivalom želimo motivirati mlade za prostočasno branje, za branje izvirne mladinske literature, jih spodbujati k dejavnostim ob branju in jim omogočiti srečanje z vrhunskimi avtorji mladinske književnosti.

Festival se je pričel v marcu in bo trajal do konca maja. Osrednja tema so čustva. Temu primeren je tudi naslov letošnjega festivala, Ljubezen, veselje, žalost jeza – vse to je v meni!

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin in njenih oddelkih Kobarid in Bovec se bo v tem času odvijalo kar nekaj dogodkov, namenjenih različnim starostnim skupinam.

Festival smo pričeli z razstavo izdelkov učencev 1. razreda Osnovne šole Dušana Muniha Most na Soči v Knjižnici Tolmin. V aprilu in maju se bodo vrstile razstave tudi na oddelkih Kobarid in Bovec.

Glavni festivalski dogodek se bo odvil v Knjižnici Tolmin 11. aprila, ko nas bosta obiskala  pisatelj, pesnik in prevajalec Peter Svetina ter akademski slikar in ilustrator Peter Škerl. Predstavila nam bosta Svetinovo najnovejšo slikanico Krušno mesto, ki jo je ilustriral Peter Škerl. Poleg obiska avtorjev bo vse do 15. maja v knjižnici na ogled razstava ilustracij Petra Škerla.

Več o Bralnicah pod slamnikom: http://www.bralnice.si/

 

Obrazi slovenskih pokrajin - pogovori z znanimi Primorci
Otvoritev novega bibliobusa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST