Skoči na glavno vsebino E-domoznanstvo E-domoznanstvo – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

E-domoznanstvo

Katalog Cobiss+dCobiss vključuje zapise o lokalno pomembnih vsebinah, ki jih hrani domoznanski oddelek Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin. Članki s takšno vsebino so v e-obliki shranjeni v digitalnem repozitoriju dCobiss.

Zaradi varovanja avtorskih pravic so digitalizirane vsebine dostopne v prostorih knjižnice.

 

Portal Obrazi slovenskih pokrajin vključuje biografije osebnosti, ki so bile rojene v posamezni pokrajini ali v zamejstvu, so tam živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom na katerem koli področju pomembno zaznamovale svoje okolje: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, igralci, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, učitelji, gospodarstveniki, politiki, športniki itd.

 

 

dCobissKAMRA je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Vsebine so predstavljene kot zgodbe, s spremnimi besedili ter pripadajočimi digitaliziranimi dokumenti. Portal KAMRA upravlja Osrednja knjižnica Celje ob tesnem sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami.

 

dLib vsebuje kulturne zaklade Slovenije, redkosti, ki jih hranijo v NUKu in v drugih slovenskih knjižnicah. Omogoča dostop do digitaliziranega gradiva: časopisov, knjig, fotografij, plakatov, razglednic, rokopisov, zemljevidov, 3D predmetov, obenem pa tudi dostop do aktualnih strokovnih člankov in drugih celotnih besedil. Gradivo prispevajo knjižnice, društva, inštituti, podjetja, muzeji, občine in drugi.

DOSTOPNOST