Skoči na glavno vsebino E-domoznanstvo E-domoznanstvo – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

E-domoznanstvo

Katalog Cobiss+dCobiss vključuje zapise o lokalno pomembnih vsebinah, ki jih hrani domoznanski oddelek Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin. Članke s takšno vsebino postopoma digitaliziramo, v e-obliki so shranjeni v digitalnem repozitoriju dCobiss. Zaradi varovanja avtorskih pravic so digitalizirane vsebine dostopne v prostorih knjižnice.

 

Portal Obrazi slovenskih pokrajin vključuje biografije osebnosti, ki so bile rojene v posamezni pokrajini ali v zamejstvu, so tam živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom na katerem koli področju pomembno zaznamovale svoje okolje: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, igralci, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, učitelji, gospodarstveniki, politiki, športniki itd.

POGOVORI Z ZNANIMI PRIMORCI – skupni projekt knjižnic Goriškega območja

letak s podatki o 1. sezoni projekta Pogovori

 

dCobissKAMRA je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Vsebine so predstavljene kot zgodbe, s spremnimi besedili ter pripadajočimi digitaliziranimi dokumenti. Portal KAMRA upravlja Osrednja knjižnica Celje ob tesnem sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami.

 

dLib vsebuje kulturne zaklade Slovenije, redkosti, ki jih hranijo v NUKu in v drugih slovenskih knjižnicah. Omogoča dostop do digitaliziranega gradiva: časopisov, knjig, fotografij, plakatov, razglednic, rokopisov, zemljevidov, 3D predmetov, obenem pa tudi dostop do aktualnih strokovnih člankov in drugih celotnih besedil. Gradivo prispevajo knjižnice, društva, inštituti, podjetja, muzeji, občine in drugi.

 

Logotip časopisa Sočasnik   SOČAsnik je brezplačni časopis občin Tolmin, Kobarid in Bovec, ki ga pripravlja in ureja Posoški razvojni center. Časopis prikazuje aktualno dogajanje na območju vseh treh občin v obliki prispevkov lokalnih institucij, podjetij in posameznikov v časopisu. Preko povezave je dostopen digitalni arhiv PRC, tiskane izvode SOČAsnika, prej poimenovanega EPIcenter, pa hrani tudi domoznanski oddelek naše knjižnice.

 

DOSTOPNOST