Od Carolin Philipps smo izvedeli, kar nas je zanimalo

1 (3)V okviru letošnjih Bralnic pod slamnikom je v petek, 15. maja, učence OŠ Most na Soči obiskala nemška pisateljica Carolin Philipps.

Uvod v srečanje s pisateljico Carolin Philipps so pripravili učenci 6. razreda, ki so odigrali dramski prizor. Šestošolci so se namreč že oktobra seznanili z vsebino mladinskega romana Bela kava in Posipanec, ki obravnava tematiko nestrpnosti do drugačnih. Med razrednimi urami so to tematiko velikokrat obravnavali, o njej razmišljali in ustvarili nekaj prizorov, ki prikažejo, kako lahko premostimo razlike med vrstniki.

Sledil je intervju med prevajalko Vesno Sivec Poljanšek in pisateljico Carolin Philipps, ki je bil zasnovan na podlagi vnaprej zastavljenih vprašanj in razmišljanj naših učencev. Pisateljica je spregovorila o tabu temah in mlade nagovorila k večji strpnosti. Večini udeležencev srečanja je bila pisateljica všeč, saj jim je zaupala veliko o svojem življenju in delu. Navdušeni so bili nad priložnostjo, da so se lahko srečali s tujejezično pisateljico.

Ob zaključku srečanja sta Janez Miš in Irena Miš Svoljšak, predstavnika Miš založbe, razkrila nagrajenca literarnega natečaja v kategoriji 3. triade. Lian Svit Maretič je bil iskreno presenečen in vesel knjižne nagrade.

Presenečena pa je bila tudi Carolin Philipps, saj ji je učenka Nika Mavri izdelala in podarila sliko iz peska, na kateri sta upodobljena knjižna junaka iz romana Bela kava in Posipanec. Pisateljica nam je tudi podpisala vse njene prevedene knjige, ki bogatijo našo šolsko knjižnico. Avtograma so bili veseli tudi učenci, ki so stopili do nje in jo zanj prosili.

Zorka Paulina, šolska knjižničarka, in Marta Medvešček, učiteljica slovenskega jezika

2 (3)3 (3)4 (2)

Carolin Philipps obiskala tudi učence na OŠ Kobarid 
Biti normalen sredi vojne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST