Skoči na glavno vsebino Rastem s knjigo za tolminske dijake Rastem s knjigo za tolminske dijake – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Rastem s knjigo za tolminske dijake

V četrtek in petek, 28. in 29. septembra, smo v Knjižnici Tolmin gostili dijake 1. letnika Gimnazije Tolmin. Knjižnico so obiskali v okviru vseslovenskega projekta Rastem s knjigo, ki ga slovenske splošne knjižnice pod okriljem Javne agencije za knjigo RS izvajamo že 9. leto zapored.

Dijakom tolminske gimnazije smo na  kratko predstavili zgodovino in organiziranost knjižnice ter jim našteli, kaj vse knjižnica ponuja. Razložili smo, kako lahko s pomočjo knjižničnih oznak tudi sami poiščejo gradivo na policah. Dijakom smo pokazali, kako si lahko na svoje telefone ali računalnike prenesejo virtualno knjižnico mCobiss ter kako si lahko izposodijo elektronske knjige s pomočjo spletnega portala Biblos. Predstavili smo jim tudi PressReader, zbirko e-časopisov z vsega sveta. Skušali smo jih navdušiti za  knjigo Noben glas avtorice Suzane Tratnik, ki so jo ob obisku prejeli v dar. Teoretično znanje so kasneje preizkusili še s praktičnim iskanjem knjig na policah.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST