Skoči na glavno vsebino Rastem s knjigo Rastem s knjigo – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Rastem s knjigo

csm_Rastem_s_knjigo_logotip_a7ca8136e7

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin smo v teh dneh prejeli pošiljko knjig, namenjenih učencem sedmih razredov in dijakom prvih letnikov srednje šole, ki nas bodo obiskali v okviru projekta »Rastem s knjigo«.

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošne knjižnice.

Projekt se uradno začne 8. septembra, ob mednarodnem dnevu pismenosti. Učenci in dijaki v okviru projekta obiščejo svojo najbližjo splošno knjižnico, kjer jim predstavimo iskanje knjižničnega gradiva v javno dostopnem online katalogu Cobiss, razložimo urejenost gradiva na knjižnih policah ter predstavimo delovanje aplikacije mCobiss za različne prenosne naprave, ki omogoča iskanje, rezerviranje in naročanje gradiva ter pregledovanje seznama izposojenega gradiva in podaljšanje roka izposoje. Učenci in dijaki spoznajo Biblos, prvo slovensko eKnjižnico in eKnjigarno, v kateri si lahko izposodijo e-knjige. Ob obisku prejmejo knjižno darilo ter si ogledajo predstavitveni film o knjigi. Za šolsko leto 2016/2017 sta bili na razpisu izbrani knjigi Kit na plaži Vinka Möderndorferja za OŠ in Sanje o belem štrpedu Marjane Moškrič za SŠ. Letos v knjižnici beležimo že enajsto sezono obiskov osnovnošolcev in sedmo sezono obiskov srednješolcev.

kit_na_plazisanje_o

SeniKnjig - prva slovenska hišica s knjigami na svetovnem zemljevidu
OBVESTILO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST