Skoči na glavno vsebino Zaključek potovanja »Zmajčkove torbice« Zaključek potovanja »Zmajčkove torbice« – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Zaključek potovanja »Zmajčkove torbice«

057V festivalskem tednu se je z razstavo izdelkov v Knjižnici Tolmin zaključilo večmesečno branje in ustvarjanje Zajčkov iz Vrtca Volče in njihovih staršev.

Otroci iz skupine »Zmajčki« iz vrtca Volče so v tem šolskem letu nosili domov »Zmajčkovo torbico«, v kateri je bila pravljica. Starši so otrokom pravljico prebrali in na njeno vsebino je vsa družina ustvarjala z različnimi materiali in tehnikami. Ko je otrok prinesel torbico nazaj v vrtec, je na pravljičnem stolu vsem povedal pravljico in predstavil izdelek. Tako smo spoznali 18 novih pravljic. Ker so se družine pri poustvarjanju zelo potrudile, se nam je zdelo prav, da nastale izdelke vidijo tudi drugi.

Razstavo smo svečano otvorili z nastopom pevskega zbora »Smrkci« pod vodstvom vzgojiteljice Urške Gaberšček, pripovedovanjem volčanske ljudske pravljice Zaklad pri svetem Danijelu in petjem dveh starih ljudskih pesmi v volčanskem narečju. Starši in drugi obiskovalci so bili nad otvoritvenim programom in razstavo navdušeni.

Jadranka Jukić in Nataša Konec, Vrtec Volče

014 016

Uganka meseca

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST