Skoči na glavno vsebino Bralnice pod slamnikom Bralnice pod slamnikom – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Bralnice pod slamnikom

Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom bo letos potekal od 10. do 24. maja v različnih krajih po Sloveniji. V Posočju vabimo na sedem prireditev na različnih lokacijah v organizaciji knjižnice in drugih organizatorjev.

Bralnice pod slamnikom že sedmo leto zapored organizira Miš založba s knjižnicami iz Domžal, Tolmina, Nove Gorice, Idrije in Sežane http://www.bralnice.si/. Festival k sodelovanju vabi otroke v vrtcih, učence osnovnih in dijake srednjih šol ter njihove vzgojitelje in mentorje. Namen festivala je spodbujanje otrok in mladih k branju kvalitetnih otroških in mladinskih del, predvsem takšnih, ki govorijo o razumevanju in sprejemanju drugačnosti, obenem pa mlade bralce nagovarjajo k različnim oblikam poustvarjanja. Z branjem in pogovarjanjem o prebranem želimo širiti strpnost, sprejemanje drugačnosti, večjezičnost, vključevanje otrok s posebnimi potrebami, priseljencev, starejših. Izpostavljena tematika letošnjega festivala so različne bolečine odraščanja.

Letošnje šeste Bralnice pod slamnikom … ob Soči so se začele že v četrtek, 4. 5., s prireditvijo Mačji recepti z mišjo prilogo v prostorih PŠIUOPP Tolmin. Učenci PPVI 3F-5F razreda in učenci 3.b razreda OŠ Tolmin so z uprizoritvijo mačjih receptov zaključili celošolskoletno branje in prijateljevanje. V četrtek, 11. maja, se bo z učenci na OŠ Tolmin, OŠ Kobarid in OŠ Bovec srečal ilustrator Damijan Stepančič. V ponedeljek, 22. maja, bomo s predstavo za tretješolce Potovanje na otok zakladov v tolminski knjižnici zaključili bralno akcijo Moja knjižnica – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin. V Varstveno delovnem centru Tolmin bodo v torek, 23. maja, brali zgodbe o svojem odraščanju uporabniki VDC Tolmin in odprli razstavo likovnih izdelkov na temo odraščanja. Letošnji festival bomo zaključili v sredo, 24. maja, v Knjižnici Tolmin. Tilka Jamnik bo otrokom iz Vrtca Tolmin predstavila pogumne pravljice. Od 15. maja dalje bo v galeriji tolminske knjižnice na ogled tudi razstava likovnih izdelkov otrok iz Vrtca Tolmin.

Knjižnica Bovec 12. 5. 2017 zaprta zaradi inventure
Ukinitev storitve BIBLIOFON

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST