Demenci prijazne točke v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin

V aprilu 2021 so na pobudo društva Spominčica Zgornjega Posočja in združenja Spominčica – Alzheimer Slovenija v naših krajevnih knjižnicah v Tolminu, Kobaridu in Bovcu dobile mesto Demenci prijazne točke.

Demenci prijazna točka je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem in vsem ostalim v skupnosti, kjer se točka nahaja. Na tem mestu dobijo informacije glede uporabe različnih storitev v skupnosti, kje najdejo pomoč in podporo, svojci lahko poiščejo informacije o tem, kako preživeti dan z bolnikom in kaj vse lahko osebe z demenco še počnejo. Več o demenci prijaznih točkah: https://www.spomincica.si/?page_id=85825

Tudi sicer lahko uporabniki knjižnice najdejo informacije o demenci v bogatem knjižničnem gradivu, številne storitve knjižnice (organizacija predavanj o skrbi za zdravje in promoviranje vsebin iz knjižničnega gradiva, spodbujanje branja, vseživljenjskega učenja in nenehnega izobraževanja) pa pripomorejo k ozaveščanju o problematiki demence in koristno prispevajo k preprečevanju njenega nastanka.

Ob odprtju Demenci prijaznih točk smo pripravili priložnostno razstavo knjižničnega gradiva o demenci.

15. tradicionalna bralna akcija v primorskih knjižnicah
Ponovno v knjižnico

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST