Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Igor Škamperle: Sneg na zlati veji

26 marca, 2018, 19:00 - 20:00

Event Navigation

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Založba Sidarta vabita na alpinistični večer s predstavitvijo knjige

Sneg na zlati veji Igorja Škamperleta.

Prenovljena in s fotografskim materialom dopolnjena druga izdaja avtobiografskega romana, ki je prvič izšel pred 25 leti, je eno najboljših del slovenske gorniške literature. Avtor v svojem literarnem prvencu odlično oriše duh časa in alpinistično sceno osemdesetih let.

Avtobiografsko delo Igorja Škamperleta je njegov literarni prvenec, ki ga je napisal pri svojih tridesetih, ko se je umaknil iz vrhunskega alpinizma in se posvetil filozofiji in literaturi.

Dopolnjena druga izdaja je opremljena z dragocenim slikovnim materialom, avtor je dodal izčrpno spremno besedo in nastopajoče poimenoval s pravimi imeni.

Osrednja tema pričujočega romana zajema mladostno obdobje odraščanja in zorenja, veselje nad spoznavanjem narave ter ljubezen do gora in plezanja.

Popisi alpinističnih vzponov in obiski gora se naslanjajo na realna doživetja v domačih stenah ter gorah Centralnih Alp, Škotske, Severne Amerike, Andov in Himalaje. Prepletajo se z izkušnjami in spoznavanjem vseh tistih sestavin, ki, tako ali drugače, na poti skozi svet in življenje predstavljajo del človekovega vsakdana.

Več o knjigi …

Podrobnosti

Datum:
26 marca, 2018
Ura:
19:00 - 20:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjižnica Tolmin

Organizator

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Založba Sidarta
DOSTOPNOST