Skoči na glavno vsebino Odprtje likovne razstave Ivana Jelinčiča Odprtje likovne razstave Ivana Jelinčiča – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Odprtje likovne razstave Ivana Jelinčiča

25. oktobra, 19:00

Event Navigation

Ivan Jelinčič je najnežnejša leta otroštva preživel v idilični gorski vasici Čadrg. Ko je bil star štiri leta, so se s starši preselili v Tolmin. Po končani srednji gozdarski šoli v Postojni je kot gozdar prišel v Trento, se vanjo zaljubil in ji ostal zvest do danes. Njegovo življenje bogati delo na domači turistični kmetiji, kjer obiskovalci lahko doživijo delček posebnega, trdega, a hkrati idiličnega trentarskega življenja z molžo ovac in koza ter izdelovanjem ovčjega sira in skute.

Poleg dela na kmetiji živahni Ivanov duh raziskuje tudi področja glasbe in slike. Od srednje šole naprej razvija svoj slikarski talent, ki ga je najbolj zaznamovala lepota doline Trente, njenih gozdov, hribov in voda. Žanrski izbor tém pa je še veliko širši: pomemben del v njegovem obsežnem slikarskem opusu zasedajo upodobitve divjih živali, portreti ljudi in Trentarjev pri delu ter tihožitja predmetov iz trentarske kulturne dediščine. Tako je del njegovega prostega časa posvečen slikanju, rad zaigra tudi na posebne starosvetne citre.

Sodeloval je na mnogih samostojnih, skupinskih ter tematskih razstavah. Je dolgoletni član društva Slikarjev Samorastnikov Bovške, ki vsako leto znova navdušujejo s svojimi slikarskimi deli.

Podrobnosti

Datum:
25. oktobra
Ura:
19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Knjižnica Tolmin
Tumov drevored 6
Tolmin, 5220 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
05 38 11 538
Spletna stran:
www.kcktolmin.si

Organizator

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin
DOSTOPNOST