Skoči na glavno vsebino Pripovedovalski večer za vse generacije z Renato Lapanja in Natašo Hvala Pripovedovalski večer za vse generacije z Renato Lapanja in Natašo Hvala – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pripovedovalski večer za vse generacije z Renato Lapanja in Natašo Hvala

20. septembra, 20:00

Event Navigation

Pripovedovanje zgodb je v zgodovini človeka prisotno od nekdaj. Ob koncu dneva so si ljudje v neki skupnosti pripovedovali zgodbe o dogodkih, ki so jih doživeli čez dan. Nekatere so bile tako zanimive in razburljive, da so jih pripovedovali znova in znova. Vsakič so malo dodali, kaj odvzeli. Zgodbe so prehajale iz roda v rod in počasi postale del dediščine te skupine.
Pripovedovalski večer pod brezami ob tolminski knjižnici pripravljata Nataša Hvala in Renata Lapanja. Namenjen bo prav zgodbam iz preteklosti iz domačega okolja. Spoznali bomo našo pripovedno dediščino skozi različne žanre.

Nastopajoči:
Renata Lapanja ima dolgo pripovedovalsko kilometrino. Pripoveduje zgodbe za odrasle v domačem planotarskem narečju. Njene pripovedi še dolgo pustijo v poslušalcu vtis.
Nataša Hvala že od nekdaj rada pripoveduje zgodbe, navdušena je nad tolminskimi pripovedkami, rada pa tudi riše. Vse to je združila v gledališki zvrsti papirnatega gledališča.
Boštjan Podgornik iz skupine Rezjanab sasiedi bo večer začinil s pripovedovanjem in igranjem na stare inštrumente.
Enja Grabrijan pripoveduje pravljice iz ljudske zakladnice, jih ilustrira in izvaja glasbo. Tako kot Nataša se bo tudi Enja predstavila s papirnatim gledališčem – kamišibajem.
Na prireditvi bodo sodelovali tudi pevci folklorne skupine Razor z naborom lokalnih ljudskih pesmi.

Podrobnosti

Datum:
20. septembra
Ura:
20:00
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
, ,

Prizorišče

Knjižnica Tolmin

Organizator

Tminsko poletje
DOSTOPNOST