Skoči na glavno vsebino Evidenca: 2. del trilogije Rim-Ljubljana-Bruselj Evidenca: 2. del trilogije Rim-Ljubljana-Bruselj – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Evidenca: 2. del trilogije Rim-Ljubljana-Bruselj

Mojca Širok

V zaspani soseski v središču Ljubljane nedaleč od predsedniške palače policija najde truplo. Trije mladi novinarji novičarskega spletnega portala odkrijejo mahinacijo z zemljiščem ob največjem letališču v državi, v katero sta vpletena vplivni poslanec in podjetje s sedežem v davčni oazi. Znana televizijska novinarka na soočenju kandidatov za evropske volitve pomembnega ministra obtoži, da je bil sodelavec nekdanje jugoslovanske službe državne varnosti.

Trije na videz nepovezani dogodki imajo skupne korenine v času pred osamosvojitvijo Slovenije. Razkritje identitete trupla privleče iz pozabe temne sence preteklosti in klobčič, v katerega so zapleteni kriminalisti, politiki, poslovneži in novinarji, se začne odvijati z vrtoglavo hitrostjo.

Politična srhljivka Mojce Širok Evidenca govori o kriminalnem dogajanju na slovenskih tleh in je polna preobratov in presenečenj, napeto branje, ki govori o zabrisanih mejah in prikritih povezavah v svetu politike, kriminala in medijev.

Mladinska knjiga, 2021


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POČASNI KONJI
ŠEPETALEC

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST