HriBRANJE

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin se ob Nacionalnem mesecu skupnega branja, Festivalu pohodništva Dolina Soče in Festivalu Brati gore tudi letos pričenja akcija hriBRANJE. Potekala bo od 4. oktobra, ko bo v Knjižnici Tolmin potekalo predavanje alpinista Aleša Česna, do 11. decembra, ko obeležujemo mednarodni dan gora.

Kakšen je namen in kdo lahko sodeluje?

Z akcijo hriBRANJE želimo spodbuditi prebiranje knjig o hoji tako pri otrocih kot pri odraslih bralcih.

Kako lahko sodelujem?

V vseh oddelkih knjižnice, v Tolminu, Kobaridu, Bovcu in na Potujoči knjižnici, bomo 4. oktobra 2019 pripravili kotičke z literaturo na temo hoje po najrazličnejših poteh. Kdor bo v času akcije prebral vsaj eno knjigo s tega področja in izpolnil bralni kupon, bo sodeloval v nagradnem žrebanju ob zaključku akcije. Kdor pa se bo v času akcije povzpel na kakšen hrib, lahko na kupon odtisne planinski žig. Otroci lahko utrinek s pohoda upodobijo z risbico. Sodelujoče z žigi in risbicami čaka posebna nagrada.

Sodelujoči v akciji lahko izberejo knjige po lastnem okusu ali si pomagajo s seznamom literature.

Nagrade in žrebanje

Odrasle in otroke do 15. leta čakajo boni za športno opremo v vrednosti 20, 30 in 40 €.

Nagradno žrebanje bo v okviru planinskih večerov Planinskega društva Tolmin v torek, 11. decembra, v Knjižnici Tolmin.

Sodelujoči in podporniki

V akciji hriBRANJE sodelujeta tudi Turizem Dolina Soče in Planinsko društvo Tolmin, finančno pa jo podpira Stalni sekretariat Alpske konvencije ob sodelovanju z Info točko na Posoškem razvojnem centru v okviru Festivala Brati gore.

Povezave

Bralni kupon hriBRANJE 2019
HriBranje-seznam literature-2019

Arhiv

hriBRANJE 2018

Akcija hriBRANJE se je v vseh oddelkih Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin začela septembra 2018 ob Nacionalnem mesecu skupnega branja (8. 9.–8. 10.), Evropskem tednu športa (23. 9. – 30. 9.), Festivalu pohodništva Dolina Soče (21. 9.–7. 10.) in Festivalu Brati gore. Branje in hoja v hribe marsikomu bogatita prosti čas. Z akcijo hriBRANJE ti dve dejavnosti združujemo in spodbujamo prebiranje literature na temo gora, pohodništva in alpinizma tako pri otrocih kot pri odraslih bralcih. Akcija hriBRANJE se je s srečanjem z Andrejem Štremfljem in podelitvijo nagrad zaključila na dan gora 11. 12.

Začetek akcije hriBRANJE 2018

Zaključek akcije hriBRANJE 2018

DOSTOPNOST