Zaključek akcije hriBRANJE

Na mednarodni dan gora in v okviru Festivala Brati gore, katerega pobudnik je Stalni sekretariat Alpske konvencije, se je 11. decembra 2018 uradno zaključila akcija spodbujanja branja hriBRANJE. Akcija se je pričela 21. septembra, v času Nacionalnega meseca skupnega branja in ob začetku Festivala pohodništva doline Soče, ter se nadaljevala v Evropskem tedna športa.

Z akcijo smo želeli spodbuditi branje literature o hribih, pohodništvu in alpinizmu in na zaključni prireditvi izžrebali med sodelujočimi, ki so v času akcije prebrali vsaj 1 knjigo s tega področja. Da pa ne bi o hribih le brali, smo se odločili, da nagradimo tudi tiste, ki so v času akcije hribe v živo doživeli. Dodatno smo nagradili tiste, ki so na bralni kupon odtisnili največ planinskih žigov.

Akcija hriBRANJE je potekala v vseh oddelkih knjižnice, v Tolminu, Kobaridu, Bovcu in na Potujoči knjižnici. Sodelujoči so prebrali 161 knjig, za nagrade pa se je potegovalo 50 odraslih bralcev in 12 otrok oziroma mladih bralcev do 15. leta. Izžrebani bralci in bralke so prejeli bone za športno opremo v vrednosti 20, 30 in 40 evrov, sodelujoče z največjim številom odtisnjenih planinskih žigov sta čakala še dodatna bona za 40 evrov.

Nagrade je podelil gost večera, alpinist Andrej Štremfelj, prejemnik zlatega cepina za življenjsko delo, ki je svojo alpinistično kariero predstavil v predavanju z naslovom Na poti do zlatega cepina.

Akcija Hribranje je nastala v sodelovanju s Turizmom Dolina Soče, Planinskim društvom Tolmin, finančno pa jo je omogočil Stalni sekretariat Alpske konvencije v sodelovanju z Info točko na Posoškem razvojnem centru v okviru Festivala Brati gore.

OBVESTILO
Pravljice na radiu Primorski val

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST