Iz lončka v lonec

Rada Kos

Priročnik je namenjen otrokom in staršem, vzgojiteljem in učiteljem pri ustvarjanju vrtov doma in vrtičkov v vrtcih in šolah, vsem, ki imate košček zemlje, in tistim, ki vrta nimate, pa bi želeli vzgajati rastline na balkonu, terasi ali na okenski polici. Ter vsem vam, ki bi se radi hitro in preprosto naučili vrtnariti in sadove svojega dela tudi užiti.
V priročniku so navodila, kaj vse potrebujemo za uspešno vrtnarjenje. Kaj pomeni sejati ali saditi, kako kolobarimo, spoznavamo dobre in slabe sosede in vrtne pomočnike. Podrobno spoznamo različne vrste zelenjave, sadja in začimbe, ki jih je mogoče vzgajati v cvetličnih loncih. Za vsako izmed njih je nazorno prikazan postopek pridelave.
Ker je naš vrt, terasa ali balkon tudi del našega doma, so v priročniku predstavljene številne ustvarjalne ideje: izdelava oznak za gredice, krašenje cvetličnih loncev, izdelava strašil, vrtnih palčkov…
Vrtnarjenje in kuhanje sta konjička, ki se med seboj povezujeta in dopolnjujeta. V knjigi so preprosti recepti za okusne jedi in sladice, ki jih iz lastnih pridelkov pripravimo doma.

 

 Allegro, 2017

 

 

 

 

 

 

 

101 način zabave v naravi za otroke
Joga malčki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST