Skoči na glavno vsebino Javna hiša Slovenija: Politično kadrovanje Javna hiša Slovenija: Politično kadrovanje – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Javna hiša Slovenija: Politično kadrovanje

Franci Demšar, Renata Zatler

Javna hiša Slovenija je knjiga o slovenski politokraciji – spornem vpletanju politike v kadrovanje, slabi plačni politiki, netransparentnem ribarjenju v kalnem, o medijih, ki ne opravljajo svoje vloge, in o pomanjkanju temeljnih človeških vrednot pri upravljanju slovenske države. Vse zaradi uveljavljanja lastnih interesov in neodgovornega vladanja. Po orisu sedanjega stanja v slovenskem javnem sektorju – ne manjkajo resnični primeri – besedilo v drugem delu preseneti z rešitvami in dobrimi praksami.

Dr. Franci Demšar je bil med drugim obrambni minister in večletni uspešen direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost republike Slovenije … Tik pred izidom knjige se je vrnil v javno upravo kot predstojnik Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu.

Mag. Renata Zatler je delala kot državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo. Trenutno deluje kot svetovalka v projektih na mednarodni in EU ravni.

Cankarjeva založba, 2018

 

 

 

 

 

 

 

Mi smo vreme

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST