Skoči na glavno vsebino KINO POD BREZAMI KINO POD BREZAMI – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

KINO POD BREZAMI

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Kinogledališče Tolmin in Zveza MINK tudi to poletje združujejo moči in drugo leto zapored odpirajo poletni kino.

Letošnji program:

20. 6. ob 21.00 Pojdi z mano (v okviru akcije Dobrosočnost)
27. 6. ob 21.00 Kapitan Fantastični
11. 7. ob 21.00 Noro veselje
18. 7. ob 21.00 9. življenje Louisa Draxa
22. 8. ob 20.00 Tiha strast
29. 8. ob 19.00 Ernest in Celestina

Od junija do konca avgusta se bodo v atriju Knjižnice Tolmin zvrstile večerne filmske projekcije. Ogled filmov je brezplačen. Projekcije filmov bodo ob prihodu poletja konec junija, sredi julija ter v drugi polovici avgusta. Tolmin je poleti mesto festivalov, ki pritegnejo predvsem goste od drugod, za lokalne prebivalce pa je dogodkov manj, zato organizatorji ciljajo na lokalno publiko, ki poletne večere preživlja v mestu in si želi dogodkov na prostem. A filmska ponudba ni oblikovana zgolj za lokalne obiskovalce iz Tolmina in bližnjih krajev, dobrodošli bodo tudi turisti in naključni obiskovalci od drugod. Ob izboru šestih aktualnih filmskih naslovov se bodo gledalci zabavali, obenem jim bo ponujen kakovosten filmski vpogled v aktualno nacionalno in svetovno produkcijo. Izbrani so filmi, ki so žanrsko prilagojeni poletni ležernosti, a izjemno kakovostni, nagrajeni ter predvajani na festivalih. Kinogledališče Tolmin kot član Art kino mreže Slovenije in združenja Europa Cinemas sledi ob izbiri vsebin poletnega kina programskim smernicam prikazovanja kakovostnega in umetniškega filma za široko publiko.

Otvoritveni film slovenskega režiserja Igorja Šterka Pojdi z mano bo prikazan v sodelovanju z organizatorji dobrodelne akcije DobroSočnost (https://www.facebook.com/DobroSocnost).

Vsi filmi se pričnejo glede na poletni čas, ko se stemni. Na voljo je okoli 100 sedežev, gledalci lahko prinesejo tudi svoja sedala; ker je del površine pred platnom na hribčku pokrit s travo, so dobrodošle piknik odeje. Hrana in pijača, ki ju gledalci prinesejo s seboj, je dovoljena, seveda v maniri kulturnega uživanja. V primeru slabega vremena filmska projekcija odpade.

V organizaciji in izvedbi letnega kina tudi letos ostajata povezana Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin – Kinogledališče Tolmin ter Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, z izposojo tehnične opreme pomaga tolminska Zveza Mink. Vseslovensko akcijo povezuje Art kino mreža Slovenije, saj v državi preko poletja obratuje več kot 15 letnih kin.

Špela Mrak, Kinogledališče Tolmin

Razstava VDC Tolmin - Moj rodni kraj
Predstavitev COBISS+

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST