Letošnje Bralnice že ob slovenskem kulturnem prazniku

Vseslovenski mladinski literarni festival, ki je običajno potekal v majskih dneh, se letos začenja že prej. Večina prireditev bo potekala od 31. januarja do 10. februarja.

 

Pobudnica festivala Miš založba je skupaj s Knjižnico Domžale prvi tovrstni festival v Sloveniji zastavila leta 2011, že naslednje leto se je pridružila tudi Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin. Festival je z leti pridobival soorganizatorje, število prireditev in sodelujočih je iz leta v leto naraščalo in preraslo v vseslovensko festivalsko dogajanje.

K sodelovanju vabimo otroke v vrtcih, učence osnovnih in dijake srednjih šol ter njihove vzgojitelje in mentorje. Namen festival je spodbujanje otrok in mladih k branju kvalitetnih otroških in mladinskih del, predvsem takšnih, ki govorijo o razumevanju in sprejemanju drugačnosti, obenem pa mlade bralce nagovarjajo k različnim oblikam poustvarjanja.

Vsako leto festival poteka pod določenim sloganom ali skupno temo, letošnja tema so »novi začetki«. Letošnji festivalski dogodki:

  • literarni in likovni natečaj za učence 2. in 3. triletja OŠ ter za dijake srednjih šol, ki ga organizira založba Miš
  • strokovno srečanje ” Bralna motivacija in raznolikost gradiv” za mentorje, prav tako v organizaciji založbe Miš
  • razna srečanja s slovenskimi ustvarjalci in letošnjim gostom iz tujine, nizozemskim pisateljem Toonom Tellegenom

Tudi v Posočju se bo že sedmo leto zapored v organizaciji knjižnice in drugih organizatorjev zvrstilo enajst prireditev. Več o prireditvah na vseslovenskem mladinskem literarnem festivalu na http://www.bralnice.si/urnik/.

Obisk Potujoče knjižnice v Baški grapi
Sejem odpisanih in rabljenih knjig v Kobaridu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST