Noč knjige – Bukvarna & Primorci beremo

Leta 1995 je Unesco razglasil 23. april za svetovni dan knjige. Katalonci že več kot stoletje na svetega Jurija dan podarjajo knjigo in cvetje in s to stoletno tradicijo je Unesco povezal svetovni dan, namenjen knjigam. V Sloveniji in na Hrvaškem že peto leto zapored ob 23. aprilu poteka Noč knjige, katere cilj je zajeti celotno območje Slovenije in njena obmejna ozemlja ter z branjem in knjigo povezati vse generacije, od najmlajših bralcev do starejših v domovih za ostarele.

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin se ob svetovnem dnevu knjige začenja tradicionalna Bukvarna, sejem rabljenih knjig in turistične literature. ki jo pripravljamo v sodelovanju s Turistično zvezo Gornjega Posočja. Bukvarna se bo pričela v soboto, 21. aprila, in bo odprta od 9.00 do 12.00 ter se nadaljevala od 23. do 26. aprila 2018 v času odprtosti knjižnice.

Na Noč knjige, 23. aprila ob 18.00, pa se v Kulturnem domu Bovec uradno začenja projekt spodbujanja branja Primorci beremo. Gostja večera bo Erika Brajnik, avtorica knjige Naturopatski nasveti in recepti.

Nagradno vprašanje: BELA IN SEBASTIJAN
Potujoča knjižnica v Baški grapi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST