Skoči na glavno vsebino Obscuritas Obscuritas – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Obscuritas

David Lagercrantz

Naslovnica knjige. NaslovLeta 2013 je švedska založniška hiša po smrti avtorja Stiega Larssona najela Davida Langercrantza, da je napisal nadaljevanje svetovno uspešne trilogije Millennium. Po uspehu 4. knjige, sta sledili še dve nadaljevanji. David Lagercrantz se zdaj vrača s prvim delom nove kriminalne serije o neprekosljivem raziskovalnem tandemu Rekke/Vargas.

Hans Rekke, strokovnjak za kriminalne profile, sijajen psiholog in aristokrat s povezavami na visokih položajih, in Micaela Vargas, mlada policistka čilskih korenin, ki dobro pozna stockholmsko podzemlje, bosta združila moči v primeru, kjer ni nič, kot se zdi.

Stockholm, 2003. Po nogometni tekmi do smrti pretepejo sodnika afganistanskih korenin. Umora osumijo Giuseppeja Costo, človeka hitre jeze in očeta enega od nogometašev. Dokazi se zdijo trdni, vendar Costa ne prizna zločina. Policijski načelnik zato za pomoč zaprosi profesorja Hansa Rekkeja, mednarodno priznanega strokovnjaka za tehnike zasliševanja. Če kdo lahko zlomi Costo, je to on.

Ljubljana : Mladinska knjiga, 2023

Igra duše
Poišči me

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST