Skoči na glavno vsebino Predavanja Poskrbite za svoje zdravje 2019 Predavanja Poskrbite za svoje zdravje 2019 – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Predavanja Poskrbite za svoje zdravje 2019

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Zdravstveni dom Tolmin vas tudi letos vabita na predavanja Poskrbite za svoje zdravje.

Zdravje-zgibanka-19-20

Torek, 15. 10. 2019, ob 18h
STRES, KUGA SODOBNEGA ČASA 

Maja Megla
Maja Megla je novinarka, urednica, publicistka in avtorica knjige Stres, kuga sodobnega časa. Na predavanju bo skozi osebno izkušnjo in znanstveno podprte izsledke razumljivo pojasnila tisto slabo stran stresa, ki nas uničuje v bolezni (izgorelost, fibromialgija, depresija, bolečinski sindromi ipd.). Dodala bo nekaj nasvetov, kako si pomagati, kje najti moč za spremembe in kako življenjske tegobe zaobrniti v dobro.

Torek, 19. 11. 2019, ob 18h
POIŠČIMO NARAVNE POTI DO ZDRAVJA
Katja Kogej, etnologinja in naturopatinja
Katja Kogej bo predstavila naturopatski pogled na zdravje in bolezen, prave vzroke za bolezen, pet bioloških zakonov po dr. Hamerju in predvsem, kaj lahko sami naredimo za to, da podpremo samozdravilne procese in ostanemo zdravi. Katja Kogej je tudi dobra poznavalka vrtnic, del njenih nasvetov je povezan z blagodejnimi lastnostmi damaščanske vrtnice.

Torek, 17. 12. 2018, ob 18h
DIHALNICA
dr. Milan Hosta, športni pedagog, filozof, licenciran dihalni terapevt
Dr. Milan Hosta, ki se že 20 let terapevtsko ukvarja z dihanjem, je na podlagi butejkove metode zdravilnega dihanja razvil celostno metodo soočanja s stresom, čustvovanjem in nekaterimi kroničnimi simptomi šibkega zdravja.
Na Dihalnici bo predavatelj razkril nekatere tipične vzorce odnosov in delovanja v izobraževalnem okolju in nasploh v sodobni družbi. Posebej bo izpostavil vpliv teh odnosov na ritem dihanja in posledično na zdravje in samozavedanje občutkov in izražanje čustev. Prikazal bo praktične vaje, ki spodbujajo zavest o dihanju in razkrivajo ukoreninjene vzorce dihanja ob posameznih čustvenih stanjih.

Torek, 21. 1. 2019, ob 18h
KAKO PREPOZNATI BOLEZNI ŠČITNICE?
Dejan Fabčič, dr. med., spec. intern. med.
Ščitnica je majhna, kot metuljček oblikovana žleza, ki se nahaja na območju vratu. Prav vsak je že slišal za to žlezo, pa vendar o njej pogosto ne vemo dovolj informacij. Kakšna je sploh funkcija ščitnice? Zakaj pride do težav in kako prepoznati simptome?

Torek, 18. 2. 2019, ob 18h
DA S KRIŽEM NE BO KRIŽ
Špela Koren
Bolečina v križu je najpogostejši vzrok, zaradi katerega ljudje obiščejo fizioterapevta. Bolečine zmanjšujejo kvaliteto življenja vsakega posameznika. Fizioterapevtka ZD Tolmin bo spregovorila o vzrokih za nastanek bolečine in kako jih preprečiti oz. omiliti.

Nov ciklus potopisnih predavanj
Akcija hriBRANJE 2019

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST