Prihaja Kino pod brezami 2018

Kinogledališče Tolmin, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Zveza Mink Tolmin v prvem tednu poletnih počitnic že tretje leto zapored odpirajo letni kino na prostem. Otvoritveni film v torek, 26. junija, Rdeči pes Modri.

Do konca avgusta se bo v atriju Knjižnice Tolmin zvrstilo šest brezplačnih filmskih projekcij s spremljevalnim programom:

26. 6. 2018 ob 21.00 RDEČI PES MODRI + Društvo Ambasadorji nasmeha
10. 7. 2018 ob 21.00 BIRD ON A WIRE: LEONARD COHEN + glasbeni nastop Roka Šinkovca
17. 7. 2018 ob 21.00 NIKOLI ZARES TUKAJ
24. 7. 2018 ob 21.00 ZADNJI LEDENI LOVCI + pogovor z režiserjem Rožletom Bregarjem
21. 8. 2018 ob 20.30 LJUBEZEN NA PRVO BOLEZEN
28. 8. 2018 ob 19.00 RDEČA ŽELVA + delavnica slikanja na soške prodnike

Zgibanka Kino pod brezami 2018

Izbor šestih aktualnih filmskih naslovov ponuja kakovosten vpogled v aktualno nacionalno, evropsko in svetovno filmsko produkcijo. Filmi so žanrsko sicer prilagojeni poletni ležernosti in zabavi, a kakovostni, nagrajeni in predvajani na festivalih. Kinogledališče Tolmin v sklopu Art kino mreže Slovenije in združenja Europa Cinemas sledi programskim smernicam prikazovanja kakovostnega filma za širšo publiko.

Otvoritveni film Kina pod brezami Rdeči pes Modri, v torek, 26. junija 2018, bo najmlajše in starejše ljubitelje pustolovskega filma popeljal v prostranstva Avstralije. Prijateljstvo med fantom in psom pa bodo podkrepile uvodne delavnice in druženje z Društvom za terapijo s pomočjo živali Ambasadorji nasmeha.

 

Tudi sicer letošnji program Kina pod brezami prinaša na več projekcijah raznolike spremljevalne dogodke, ki so namenjeni tako mladi kot odrasli publiki. Program bodo popestrili zanimivi gostje iz filmskega in kulturnega sveta.

Vsi filmi se pričnejo, ko se stemni. Na stopnicah atrija je na voljo okoli 100 sedežev, gledalci lahko prinesejo svoja sedala in pripomočke, da bo ogled čim bolj udoben. Hrana in pijača, ki ju gledalci prinesejo s seboj, je dovoljena v maniri kulturnega uživanja.

V primeru slabega vremena se filmske projekcije s spremljevalnimi dogodki selijo v Kinogledališče Tolmin.

V organizaciji in izvedbi letnega kina sta povezana Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin – Kinogledališče Tolmin ter Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, s tehnično opremo pomaga tudi tolminska Zveza Mink.

 

Špela Mrak

Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin – Kinogledališče Tolmin

Pravljični kovčki in torbe
Interaktivna tla v Knjižnici Tolmin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST