Skoči na glavno vsebino SeniKnjig tudi na Kaninu SeniKnjig tudi na Kaninu – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

SeniKnjig tudi na Kaninu

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin je prve knjižne senike postavila že leta 2016, vse od takrat se v sodelovanju z različnimi lokalnimi deležniki trudimo širiti mrežo knjižnih hišk preko celotnega Zgornjega Posočja.

Namen SeniKnjig je širjenje bralne kulture in obogatitev turistične ponudbe na območju občin Tolmin, Kobarid in Bovec. S svojim unikatnim izgledom predstavljajo tradicionalne tolminske senike, ki so del lokalne arhitekturne dediščine. Kot prva v Sloveniji je Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin SeniKnjig registrirala tudi v mednarodni mreži Little Free Library, ki vključuje že preko 100.000 hišk po vsem svetu.

Knjižnim senikom, postavljenim  na kopališču ob Idrijci na Slapu ob Idrijci, na kopališču ob Nadiži na Robiču, ob jezeru Most na Soči, pred kočo na planini Razor, v parku v bližini Kulturnega doma Bovec, ob Soči v Tolminu, ob bazenu v Podbrdu, ob igrišču v Čezsoči in v atriju tolminske knjižnice, se je letos pridružil še deseti po vrsti. V sodelovanju s Sončnim Kaninom smo ga postavili na 2300 m nadmorske višine pri koči na smučišču Kanin.

Knjižni senik na Kaninu

V senikih so postavljene knjige v slovenskem in tujih jezikih ter različne revije. Obiskovalci lahko knjige in revije berejo na sami lokaciji, lahko pa jih tudi odnesejo domov in kasneje vrnejo ali pa zamenjajo z drugimi. Gradivo lahko uporablja kdorkoli, uporaba pa je brezplačna.

Poletni urnik knjižnic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST