Skoči na glavno vsebino Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca

Dušan Jelinčič

Kratki roman Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca je pripoved o Zorku Jelinčiču, enem izmed ustanoviteljev in voditeljev protifašistične organizacije TIGR.

V temnih letih fašistične strahovlade in druge svetovne vojne je Zorko Jelinčič prestal devet let zaporne kazni v italijanskih zaporih. Očetovo pisno zapuščino je sin Dušan Jelinčič prelil v pričevanjsko pripoved, v kateri se prepletajo biografske, pripovedne in domišljijske prvine. V prvem delu knjige se pripoved osredotoča na obdobje, ki ga je Zorko Jelinčič preživel v zaporih, v drugem delu se Jelinčič vrača z mislijo na svoje delovanje v okviru TIGR-a, na izvedene akcije, na idejna in ideološka izhodišča tega gibanja, na mučenika za slovenstvo Lojzeta Bratuža, na eksekucijo Ferdo Bidovca, na ženo Fanico Obidovo, na ljubezen do gora in na vse, kar ga v temnih letih zapora lahko dvigne v drugo razsežnost.

Prvi roman o TIGR-u.

Mladika, 2020


 

 

 

 

 

 

 

 

Čuvaj voda
Dedek in top

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST