Silvester Bajc – Mozaiki

MozaikV galeriji Knjižnice Tolmin si lahko v avgustu in septembru 2016 ogledate razstavo Mozaiki Silvestra Bajca iz Idrije.

“Avtor se že vrsto let uvršča med najbolj dejavne in zveste člane Likovnega društva Cinober Idrija. Od nekdaj se risarsko in slikarsko udejstvuje ter priložnostno nastopa v javnosti. V preteklosti je občasno izdeloval slike, grafike in risbe z barvnim tušem, objavljal pa je tudi karikature v Nedeljskem dnevniku. Oblikoval je več priložnostnih in spominskih izdaj Filatelističnega društva Idrija, s karikaturami pa redno skrbi za popestritev društvenega glasila Filatelist.

S težavnim, minucioznim in dolgotrajnim sestavljanjem mozaikov se Bajc ukvarja od leta 2005, ko je obiskoval ustrezen tečaj v Ljubljani in ustvaril prva tovrstna dela.

Za podlago mozaikom služijo Bajcu vezane lesene plošče in plošče iz zlepljenega lesnega prahu. Na take kompaktne podlage sestavlja mozaične kompozicije iz zdrobljenih keramičnih ploščic, ki jih reže, tolče in drobi s kladivom in kleščami ter pritrjuje z lepilom Mekol. Vezne konture, ki kot risarski skelet privzemajo tudi likovno funkcijo, vtisne s fugirno maso. Osnovno zamisel kompozicije seveda predhodno skicira na papir kot osnutek, ki ga nato potrpežljivo prenaša na ploščo.” (Iz ocene Janeza Kavčiča).

Kontakt:

silvester.bajc@t-2.net

GSM: 051 689 184

FB: Silvester Bajc

FB: Silvester mosaic art

Plakat-Bajc

 

 

OBVESTILO
SeniKnjig

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST