Teden splošnih knjižnic 2021

Med 15. in 20. novembrom 2021 knjižnice po vsej Sloveniji praznujemo Teden splošnih knjižnic. Rdeča nit letošnjega praznovanja je BRANJE, bralna kultura in bralna pismenost, katere pomemben gradnik so tudi bogate knjižnične zbirke, ki jih hranimo splošne knjižnice.

Branje  pripomore k boljšem spominu in osredotočenosti, k razvoju domišljije in nenazadnje tudi k sprostitvi. Branje je osnova učenja, je pot k razmišljanju in razvoju, odpira nam poti v svet in vase. Veščine branja nikakor ni lahko osvojiti, potrebne je veliko vaje in truda. Splošne knjižnice smo pri tem pomembna opora izobraževalnemu sistemu in staršem.

V tem tednu vas vabimo, da ob obisku knjižnice pustite bralni namig oziroma priporočilo drugim bralcem.


Številne knjižnične zbirke so v knjižnicah namenjene določenim ciljnim skupinam, tudi ranljivim skupinam, kot so starejši, slepi in slabovidni ter vsem tistim, ki jim je zaradi različnih razlogov dostop do knjižničnih storitev otežen oziroma jim branje predstavlja težavo ali pa preprosto ne najdejo časa za branje. Ti lahko izbirajo med pestro ponudbo zvočnih knjig, ki so preko knjižnic v elektronski obliki brezplačno dostopne v aplikaciji Audibook ali pa kot zgoščenke  v prostorih vseh splošnih knjižnic.

Več o dogajanju v slovenskih splošnih knjižnicah: https://www.knjiznice.si/zdruzenje-splosnih-knjiznic/promocija-splosnih-knjiznic/

Knjižnica po meri ljudi – anketa o zadovoljstvu uporabnikov
Zaključek 15. sezone Primorci beremo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST