Skoči na glavno vsebino Teden splošnih knjižnic 2023 Teden splošnih knjižnic 2023 – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Teden splošnih knjižnic 2023

Slovenske splošne knjižnice med 20. in 24. 11. 2023 praznujemo Teden splošnih knjižnic, letos pod geslom KNJIŽNICA, KLJUČ DO ŠIROKIH OBZORIJ!

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin v vseh svojih enotah skozi vse leto pripravlja raznolike dejavnosti, ki podpirajo idejo širjenja znanja in bralne kulture, kot prijeten prostor, poln knjig in drugih informacijskih virov, pa spodbuja druženje in kakovostno preživljanje prostega časa. V tem tednu želimo dodatno poudariti pomen knjižnice kot prostora vseživljenjskega učenja za vse generacije. Te dni vas torej še posebej toplo vabimo v naše knjižnice, kjer boste zagotovo našli prenekateri ‘ključ do širokih obzorij’, vabimo vas tudi k obisku naslednjih dogodkov:

  • 22. 11. ob 17.00 Pravljica z lisico Mico (Knjižnica Tolmin)
  • 22. 11. ob 18.00 Zaključek projekta Primorci beremo 2023: predstavitev knjige Marija Čuka Fojba v pogovoru z Adrijanom Pahorjem (Knjižnica Tolmin)
  • 24. 11. ob 17.00 Pravljica z lisico Mico (Knjižnica Kobarid)
  • 24. 11. ob 18.00 Povratna vozovnica: Mitja Zupančič: Z morjem v zenici očesa (Knjižnica Tolmin)
  • 24. 11. ob 18.30 Predstavitev knjig Dragice Kraljič: Nisem kot drugi in Še vedno nisem kot drugi (Knjižnica Bovec)
  • V Knjižnici Kobarid je na ogled priložnostna razstava ob 160-letnici rojstva pesnika Hrabroslava Volariča, nastala v sodelovanju z OŠ Kobarid.
  • V vseh oddelkih knjižnice najdete razstavo nagrajenih knjig za otroke in mladino 2023 Zlata hruška.

Združenje splošnih knjižnic je ob letošnjem praznovanju pripravilo priložnostne razglednice s pridihom Tavčarjevega leta, ki jih v Tednu splošnih knjižnic lahko najdete in v poseben »knjižnični nabiralnik« oddate v vseh enotah Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin, mi pa bomo vaš »pozdrav iz knjižnice« odposlali v svet. S tem bomo skupaj širili idejo o knjižnici – ključu do širokih obzorij.

Razglednica Tavčarjevo leto 2023

Vesna Horžen, predsednica Združenja splošnih knjižnic, je ob praznovanju povedala: »Slovenske splošne knjižnice so sodobne proaktivne  kulturne ustanove, ki se znajo hitro prilagajati potrebam posameznika in družbe. So ves čas v dialogu s svojim ožjim in širšim okoljem, delujejo vzajemno in vedno znova iščejo nove priložnosti in poti do uporabnikov. Knjižnice so zaupanja vreden svet v malem, zelo pomemben svet, saj živimo in delamo v času, ko je zaupanje vrednota, ki izginja, knjižnice pa se jo trudijo ohranjati.«

Ta veseli dan kulture
Obvestilo Potujoče knjižnice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST