Skoči na glavno vsebino V Bralnicah letos prebiramo pesmi V Bralnicah letos prebiramo pesmi – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

V Bralnicah letos prebiramo pesmi

Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom organizira založba Miš d.o.o, sodelujemo knjižnice iz Domžal, Tolmina, Idrije, Sežane, Nove Gorice in Maribora. Letos festival poteka od 29. 1. do 13. 2. 2019, v počastitev 170-letnice smrti Franceta Prešerna je osrednja tema festivala poezija.

Otvoritvene slovesnosti z gosti Ferijem Lainščkom, Sašo Pavček, Petrom Svetina in voditeljem Boštjanom Gorencem Pižama so se letos udeležili tudi učenci iz OŠ Kobarid, OŠ Most na Soči in Gimnazije Tolmin z mentoricami.

Na prireditvi je Miš d.o.o. podelil nagrade za najboljše likovne in literarne prispevke na temo poezije. Med 145 prispevki z 21 šol je nagrado za najboljši prispevek med učenci prvega triletja prejel Nejc Jeklin za pesem Branje je lepa stvar (3. razred, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, mentorica Nina Levpušček Melinc).

Fotografije z odprtja festivala: Martina Kozorog Kenda, OŠ Most na Soči

V Posočju smo festival začeli s postavitvijo razstave Drevo zgodb. Učenci 8. in 9. razreda OŠ Most na Soči so ilustrirali pesmi, ki jih je napisal letošnji osrednji gost festivala Peter Svetina.

V četrtek, 31. 1. 2019, so se članice in člani angleškega bralnega kluba Gimnazije Tolmin v tolminski knjižnici pogovarjali o mladinskem romanu Zavetje vode (The Weight of Water) avtorice Sarah Crossan.

V torek, 12. 2., ob 10.00 bodo v Knjižnici Tolmin Ježki, Petelinčki in Pikapolonice iz VVZ Ilke Bignami Tolmin pokazali, kaj so ustvarili na potepu z Jurijem Murijem po Afriki (ponovitev za starše 6. 3. 2019 ob 17.00).

V sredo, 13. 2., ob 10.00 Varstveno delovni center Tolmin vabi v Knjižnico Tolmin na okroglo mizo Ljubezen skozi čas. Gostja okrogle mize bo avtorica knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače Milena Miklavčič. V pogovoru bodo sodelovale uporabnice VDC Tolmin in dijakinje 2. letnika Gimnazije Tolmin.

V torek, 12. 3., se bo avtorica otroških in mladinskih del Janja Vidmar srečala z učenci OŠ Kobarid in PŠ Kamno.

V okviru Bralnic pod slamnikom se bodo v začetku junija s pisateljem Igorjem Karlovškom pogovarjali dijaki Gimnazije Tolmin.

Otvoritev mladinskega festivala Bralnice pod slamnikom
Bukvarna Kobarid 2019

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST