Zaključek projekta Primorci beremo 2017

V devetih primorskih knjižnicah se je sredi novembra uspešno zaključila enajsta sezona branja slovenskega leposlovja. Akcija z letošnjo rekordno udeležbo dokazuje, da smo med bralci in bralkami uspeli vzbuditi zanimanje za domačo kakovostno literaturo in da je izbor del pisan na kožo marsikateremu bralskemu okusu.

V knjižnicah v Tolminu, Kobaridu, Bovcu in na Potujoči knjižnici je sodelovalo 85 bralk in bralcev, 70 pa jih je  branje uspešno zaključilo. Skupaj smo prebrali 871 knjig. Na celotnem Primorskem je dela s seznama prebiralo 987 ljubiteljev branja, ki so prebrali 8.670 knjig. Med najbolj branimi so bile knjige Jezero Tadeja Goloba, Strah za metulje v nevihti Ferija Lainščka, Les Goriciennes Darinke Kozinc ter delo Anje Mugerli Zeleni Fotelj.

Na seznamu Primorci beremo 2017 je bilo tudi delo kitarista skupine Mi2 Jerneja Dirnbeka Pevci pozabljenih pesmi. Avtor nas je obiskal na zaključni prireditvi v četrtek, 7. decembra 2017, v galeriji Knjižnice Tolmin in sodelujočim podelil priznanja za uspešno zaključeno akcijo in knjižno darilo. Izmed vseh sodelujočih smo izžrebali srečnico, ki ji je turistična agencija Tmin tours podarila dve vstopnici za Muzej iluzij v Ljubljani.

Obisk Potujoče knjižnice v Baški grapi
Z decembrom računalniška pomoč in svetovanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST