Zaključek projekta Primorci beremo 2018

V devetih primorskih knjižnicah se je sredi novembra uspešno zaključila dvanajsta sezona branja slovenskega leposlovja. Akcija dokazuje, da smo med bralci in bralkami uspeli vzbuditi zanimanje za domačo kakovostno literaturo in da je izbor del pisan na kožo marsikateremu bralskemu okusu.

V vseh oddelkih Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin je sodelovalo 85 bralk in bralcev, 69 pa jih je projekt uspešno zaključilo; prebrali so najmanj 5 proznih del in 1 pesniško zbirko s seznama. Skupno smo prebrali 581 knjig. V vseh primorskih knjižnicah so si sodelujoči izposodili in prebrali kar 7950 knjig z oznako Primorci beremo. Vseh sodelujočih bralcev in bralk v projektu je bilo 976, tistih, ki so uspešno zaključili projekt, pa 782. Med najbolj branimi knjigami s seznama se bila kriminalka Pogodba Mojce Širok.

Zaključna prireditev in podelitev priznanj, daril ter žrebanje za izlet, ki ga podarja agencija Tmin Tours, bo v torek, 4. decembra, ob 18. uri v Knjižnici Tolmin. Gostja bo Snežana Brumec, avtorica knjige Camino, ki bo predstavila svojo 883 km dolgo pot po Franciji in Španiji.

Več o projektu si lahko preberete na strani http://primorci.kcktolmin.si/.

 

Pravljice na radiu Primorski val
Teden splošnih knjižnic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST