Skoči na glavno vsebino Zbiranje in izposoja domačih semen v Knjižnici Kobarid Zbiranje in izposoja domačih semen v Knjižnici Kobarid – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Zbiranje in izposoja domačih semen v Knjižnici Kobarid

ZBIRALNI TEDEN SEMEN BO POTEKAL OD PONEDELJKA, 28. 3., DO PETKA, 1. 4. 2022.

V Knjižnici Kobarid začenjamo z zbiranjem semen lokalnih sort vrtnin za odprtje Knjižnice semen. Prvo Knjižnico semen v slovenskih splošnih knjižnicah je pred dvema letoma odprla Goriška knjižnica Franceta Bevka. Odločili smo se, da bomo temu zgledu sledili tudi mi, saj s tem prispevamo k ohranitvi lokalnih sort vrtnin in biotske raznovrstnosti ter ozaveščamo o pomenu samooskrbe.

Od 28. marca do 1. aprila bo v Knjižnici Kobarid potekal zbiralni teden domačih semen. V tem tednu lepo vabimo vse, ki želite podariti del svojih doma pridelanih semen zelenjave, da nam jih prinesete v knjižnico.

Vsi, ki boste v letošnjem letu darovali doma vzgojena semena, boste oproščeni plačila članarine za leto 2022.

Vsa zbrana semena si bo v Knjižnici Kobarid mogoče izposoditi od ponedeljka, 4. aprila, dalje.

Knjižnica semen bo temeljila na konceptu klasične knjižnice. Semena si boste v knjižnici izposodili, jih posejali, vzgojili in konec sezone enako količino ali malo več vrnili v Knjižnico semen. Na dan si boste lahko izposodili največ 3 vrečke semen, v eni sezoni pa največ 10 vrečk.

Knjižnica semen bo delovala na zaupanju in odgovornosti članov. Vsak sodelujoči bo sam odgovarjal za semena, ki jih bo prispeval.

*Nosilka projekta Knjižnica semen je Goriška knjižnica Franceta Bevka   

 

 

 

2. april - Mednarodni dan knjig za otroke
Obvestilo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST