Zbirka Pet prijateljev

Enid Blyton

Enid Blyton (1897–1968) je napisala je več kot 600 knjig za otroke, med njimi je najbolj priljubljena zbirka 21 knjig o pustolovščinah petih prijateljev, zelo znani sta tudi zbirki Skrivnih sedem in zbirka Nagajivka Nika ter zgodbice o Nodiju, po katerih so posneli tudi priljubljene risanke.

Prvo knjigo iz zbirke Pet prijateljev, v izvirniku Famous Five, je angleška pisateljica Enid Blyton izdala leta 1942, v slovenščini pa smo jih začeli prebirati šele v 90. letih.

A kljub letom, ki so pretekla od nastanka teh zgodb, je slovenska mladina požirala pustolovščine štirih prijateljev in psa Tima. Letos poleti so izšle prve tri knjige legendarne serije, ki je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov, v novi, sodobnejši preobleki in z osveženim prevodom, da bodo ob napetih pustolovščinah uživale tudi nove generacije mladih bralcev. Navdušenje nad petimi prijatelji in njihovimi dogodivščinami bodo gotovo delili s svojimi starši, ki so zrasli s to zbirko. Prijateljstvo in pustolovščine nimajo roka trajanja! 

Mladinska knjiga


 

 

 

 

 

 

 

 

S PACKARIJAMI DO ZNANJA
Prijatelj z ostrimi zobmi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST