ZIMSKA VODA

Susanne Jansson

Legenda pravi, da lahko morje k sebi zvabi otroke in jih pripravi do tega, da padejo v globino in se nikoli več ne vrnejo …Martin in Alexandra živita v stari ribiški koči na slikovitem otoku Orust na zahodni obali Švedske. Njun sin Adam je star komajda tri leta in hči Nellie samo nekaj mesecev. Neki konec tedna Alexandra skupaj s hčerko odpotuje v København. Martin in Adam načrtujeta prijeten konec tedna doma, začel pa naj bi se s piknikom ob morju. Ko že ravno hočeta oditi na obalo, zazvoni telefon. Martin za minuto pogleda stran in Adam izgine. Kje je njegov sin?
Umetniška fotografinja Maya Linde se odloči, da potrebuje spremembo v življenju, in se za leto dni preseli na Orust. Ko izve za Adamovo izginotje, se kot nekdanja honorarna policijska fotografinja ne more upreti, da je ne bi začelo zanimati. Spoprijatelji se z Martinom in postane njegova zaupnica. Skupaj prideta do srhljivih odkritij …

Postavljena pred ozadje šepetajočega morja je Zimska voda izjemno sugestiven in zanimivo napet roman o žalosti in o tem, česa smo zmožni zaradi nje.

 

Učila, 2020


 

 

 

 

 

 

 

 

Sveta noč, zgaran na moč
Naj me kdo zbudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST