Skoči na glavno vsebino Bralni vlak Bralni vlak – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Bralni vlak

Bralni vlak je projekt spodbujanja družinskega branja, bralne kulture in bralne pismenosti založbe KUD Sodobnost, ki se mu je skupaj z drugimi knjižnicami pridružila tudi Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin.

Sodelujete lahko na spletni strani založbe https://www.sodobnost.com/literarni-kolodvor/bralni-vlak/, kjer najdete vse informacije.

Z branjem knjig nabirate vagone, s katerimi ustvarjate svoj bralni vlak. Če preberete knjigo s seznama posebej izbrane literature, svoji lokomotivi priključite supervagon, ki velja za dva vagona. Ko svoji lokomotivi priključite 5 vagonov, vam založba podari enkratni, 30 % popust za nakup knjig.

Pet najboljših tekmovalnih parov oziroma najdaljših lokomotiv bo povabljenih k udeležbi na zaključnem literarnem kvizu v organizaciji založbe Sodobnost. Zmagovalni par bo izbran med pari s skupno največ zbranimi točkami s kviza in vlaka.

Nagrade za prve tri pare: izlet za 4 osebe in vrečka s knjižnim presenečenjem, bona za nakup knjig s spletne strani založbe v vrednosti 300,00 EUR in 200,00 EUR.

Na spletni strani založbe vas poleg bralnih izzivov čakajo še dodatne zabavne vsebine, kot so kvizi, pobarvanke in uganke.

 

Bralni vlak nagrajuje tudi obiske knjižnice!

Bralci, ki si za sodelovanje v Bralnem vlaku izposodite knjige v knjižnici, si lahko prislužite dodatne nagrade.

Za izposojo knjig, s katerimi polnite vagone (1 knjiga za odraslega in 1 za otroka), v knjižnici prejmete žig na posebnem kartončku. Pri izboru knjig, s katerimi sodelujete, ni omejitev, pomembno je le, da vsak od sodelujočih bere knjige, primerne njegovi starosti.

  1. nagrada - vrečka s kazalkami
  2. nagrada - zvezek
  3. nagrada - blokec

Bralnemu paru skupaj pripada 1 nagrada.

Projekt traja 1 leto, od 15. oktobra 2023 do 15. oktobra 2024.

DOSTOPNOST