O strahcih v kozarcu

V okviru letošnjega festivala Bralnice pod slamnikom je 19. maja otroke iz Vrtca Tolmin ter  podružnic Volče in Volarje v tolminski knjižnici obiskala avtorica slikanic Nina Mav Hrovat.

Nina Mav Hrovat je otrokom povedala svojo pravljico O miški, ki je zbirala pogum. Tudi odrasle nas je včasih strah, kaj ne bo otroke … teme in velikega sveta. Še dobro, da nam je pisateljica povedala, kako lahko svoje strahce in strahove stisnemo v kamenčke in tesno tesno zapremo v kozarec, da res nikoli več ne bodo mogli pobegniti ven in nas strašiti.

In ker domišljija vedno prav pride, nam je pisateljica celo podarila nekaj svoje, ki jo ima skrbno spravljeno v skrinjici zakladov. Da bi dobro čutili, kako se je na naše glave spustil čudežni prah domišljije, pa smo najprej morali abrakadabra pričarati tišino in zapreti oči.

Nina Mav Hrovat je otrokom podelila tudi priznanja za uspešno opravljeno predšolsko bralno značko. S čudežnim prahom domišljije na glavi bodo tako jeseni v prvem razredu črke zagotovo kar same letele v glavo in se povezovale v besede in besede v zgodbe.

Rastem s knjigo
Uganka meseca

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST