Skoči na glavno vsebino Odprtje razstave slik članov MDSS Nova Gorica Odprtje razstave slik članov MDSS Nova Gorica – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Odprtje razstave slik članov MDSS Nova Gorica

Mdss-1V knjižnici v Tolminu smo v četrtek, 29. oktobra, tudi uradno odprli razstavo del Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica. Razstava je bila postavljena že 15. oktobra, ko obeležujemo mednarodni dan bele palice, ki opozarja na posebne potrebe in pravice slepih in slabovidnih. Razstavljena dela so nastajala na likovnih delavnicah, ki so od leta 2008 do 2014 potekale pod mentorstvom likovnega pedagoga Damijana Cveka, lansko leto je mentorica postala Stanka Golob. Ustvarjalci so ustvarjali v različnih tehnikah, pod mentorstvom Stanke Golob so se osredotočili na ustvarjanje s peskom. Osrednji del prireditve je bil namenjen premieri filma Lucija. Nastajal med letošnjimi likovnimi delavnicami slepih in slabovidnih na Mostu na Soči in je delo režiserke Sonje Jež, produkcijo pa je prevzel zavod Ažmurk, Zavod za razvoj kulturnih dejavnosti ranljivih skupin. Na prireditvi so poleg likovnih mentorjev in ustvarjalcev filma spregovorili še predsednik društva MDSS Nova Gorica Igor Miljavec ter Milan Štulc, podpredsednik Lions kluba Soča, ki je že dolga leta podpornik društva. Za glasbeno kuliso je poskrbela citrarka Sanja Jan.

Odprtje razstave sta organizirala Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in Javni sklad za kulturne dejavnosti Slovenije, območna izpostava Tolmin. Razstava bo na ogled do 12. novembra.

Zaključek projekta Primorci beremo 2015
Razstava ročnih del skupine NITKE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST