Zaključek projekta Primorci beremo 2015

Primorci-koticek2015 (Small) (2)

V primorskih knjižnicah je že devetič zapored potekala akcija spodbujanja branja slovenskih avtorjev – Primorci beremo 2015. Najširši projekt spodbujanja bralne kulture med odraslimi v Sloveniji se je začel 23. aprila, ob svetovnem dnevu knjige, zaključil pa se je 11. novembra 2015.

V letošnjem letu se je v devetih primorskih knjižnicah v projekt vključilo 887 bralk in bralcev, ki so skupaj prebrali 7.602 knjigi.

V vseh oddelkih Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin je sodelovalo 83 bralk in bralcev. Takih, ki so prebrali pet proznih del in eno pesniško zbirko ter tako projekt uspešno zaključili, je bilo 74. Skupno so v zgornji Soški dolini prebrali 657 knjig. Število sodelujočih se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za 10 %, število prebranih knjig pa za 23 %. Dve sodelujoči bralki sta dosegli tudi hvalevreden uspeh; prva je prebrala vseh 72 knjig s seznama, druga pa 43.

Med najbolj iskanimi knjigami so bile Gradišnikova En kuža v Lizboni, da o ljudeh ne govorimo, Odvetnik Igorja Karlovška, Mazzinijeva Samo smeh nas lahko reši, Ogenj, rit in kače niso za igrače Milene Miklavčič ter pesniška zbirka Cirila Zlobca Biti človek.

Na zaključni prireditvi v četrtek, 3. decembra, ob 19h bomo uspešnim bralcem in bralkam podelili priznanja in knjižne nagrade, vsi sodelujoči pa bodo sodelovali v žrebanju za nagrado, ki jo podarja turistična agencija Tmin Tours, enodnevni izlet v tujino za eno osebo. Gostja večera bo Meta Osredkar, avtorica kriminalke Umor v Šmihelski vasi (Miš založba).

 

Razpored obiskov Dostavne knjižnice
Odprtje razstave slik članov MDSS Nova Gorica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST