Storitve knjižnice med epidemijo

V času izrednih zdravstvenih razmer in razglašene epidemije Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin nudi prilagojene možnosti izposoje.

Prosimo vas, da se za prevzem gradiva pred knjižnico držite dogovorjene ure in upoštevate vse preventivne ukrepe (nošenje maske, razkuževanje rok in zagotavljanje ustrezne medosebne razdalje).

 

PREVZEM GRADIVA PRED KNJIŽNICO

Gradivo lahko naročite in prevzamete v času rednega urnika knjižnic v Tolminu (vključno s soboto), Kobaridu in Bovcu.

Naročanje:

  • po telefonu,
  • e-pošti ali
  • preko sistema Cobiss+ in mCobiss.

Ob naročilu se nujno dogovorite za točen termin prevzema pred knjižnico.

Kontakti oddelkov

Katalog Cobiss+
Aplikacija mCobiss

 

IZPOSOJA PO POŠTI

  • Naročeno gradivo vam lahko pošljemo tudi po pošti.
  • Če gradivo naročite preko sistema Cobiss+ ali mCobiss, nas po telefonu ali e-pošti obvestite, da želite gradivo prejeti po pošti.
  • Naročite lahko največ 5 enot gradiva, strošek pošiljanja je 3,50 eur. Več: Pošiljanje po pošti.

 

VRAČANJE GRADIVA

Zaradi brezstičnega poslovanja potrdil o vračilu gradiva ne moremo izdajati. Zamudnina za izposojeno gradivo do nadaljnjega ne teče, zato lahko gradivo vrnete, ko bo knjižnica ponovno odprta za uporabnike.

Če želite izposojeno gradivo vrniti, ga odložite v za to pripravljene zaboje ob vhodu. Knjige bodo ostale v karanteni 3 dni, potem bodo vrnjene. Takrat lahko v svojem profilu Moja knjižnica preverite pravilnost podatkov ali pokličete v knjižnico.

 

VPIS V KNJIŽNICO

Vsi, ki bi se želeli v tem času vpisati v knjižnico in nimate možnosti uporabe spletnih orodij, pokličite v knjižnico. Z veseljem vam bomo pomagali, da postanete član naše knjižnice.

 

POTUJOČA KNJIŽNICA

Dostavljali bomo vnaprej naročeno gradivo. Za več informacij priporočamo spremljanje naše spletne strani in Facebook profila.

Naročanje:

 

SKENIRANJE ČLANKOV ZA ŠTUDIJSKE POTREBE

Članom omogočamo naročanje člankov za študijske potrebe, ki jih digitalizirane pošljemo na e-naslov naročnika.  Skeniranje se uporabnikom zaračuna po ceniku in je dovoljeno le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava.

 

PORAVNAVA DOLGOV PREKO SPLETA

Neporavnane obveznosti (zamudnina, članarina) lahko poravnate preko spleta, in sicer v COBISS+ (Moja knjižnica) pod zavihkom Dolgovi, omejitve.

Navodila za poravnavo terjatev preko spleta: Spletno plačevanje dolgov


V ČASU OMEJENIH MOŽNOSTI IZPOSOJE PRIPOROČAMO

Za vsa vprašanja in informacije smo vam na voljo na telefonu ali preko e-pošte v vseh naših oddelkih po rednem urniku, tudi v soboto. Hvala za razumevanje!


Iz navodil NIJZ za rokovanje s knjižničnim gradivom doma:

Svetujemo, da po prihodu domov knjige in ostale predmete, zaščitene s plastičnimi ovojnicami, pisala in podobno (npr. knjige, za katere obstaja možnost, da so po njih listali uporabniki knjižnice, posamezni listi papirja ali kartona …) odložite na nedostopen predel in jih pričnete uporabljati po preteku 1 dneva.  Pred in po branju gradiva si umijte ali razkužite roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ne listajte gradiva z oslinjenimi prsti. Ves čas upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašlja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke …).

DOSTOPNOST