Storitve knjižnice med epidemijo

Skladno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom vse naše enote s 24. 10. 2020 zapiramo za uporabnike.

IZPOSOJA GRADIVA (PO POŠTI)

  • Obisk knjižnic ne bo možen.
  • Po zadnjih pojasnilih ministrstva za kulturo prevzemanje vnaprej naročenega gradiva pred knjižnico ni več dovoljeno.
  • V času rednega urnika odprtosti vam bomo na voljo za naročanje gradiva po telefonu, e-pošti ali preko sistema Cobiss+ in mCobiss.
  • Gradivo vam lahko pošljemo po pošti (naročite lahko največ 5 enot gradiva, strošek pošiljanja je 3,50 eur). Več: Pošiljanje po pošti.

Kontakti oddelkov

Katalog Cobiss+
Aplikacija mCobiss

 

VRAČANJE GRADIVA

  • Vračanje gradiva v času zaprtosti ni možno, vse obveznosti uporabnikov do knjižnice bodo mirovale.


V ČASU ZAPRTOSTI KNJIŽNICE PRIPOROČAMO


Iz navodil NIJZ za rokovanje s knjižničnim gradivom doma:

Svetujemo, da po prihodu domov knjige in ostale predmete, zaščitene s plastičnimi ovojnicami, pisala in podobno (npr. knjige, za katere obstaja možnost, da so po njih listali uporabniki knjižnice, posamezni listi papirja ali kartona …) odložite na nedostopen predel in jih pričnete uporabljati po preteku 1 dneva.  Pred in po branju gradiva si umijte ali razkužite roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ne listajte gradiva z oslinjenimi prsti. Ves čas upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašlja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke…).

O spremembah omejitev ali njihovem sproščanju vas bomo sproti obveščali glede na nadaljnja uradna navodila Vlade RS in Ministrstva za kulturo. Hvala za razumevanje!