Preventivni ukrepi ob uporabi knjižnice

Od 1. 6. 2020 dalje knjižnica v oddelkih Tolmin, Kobarid in Bovec omogoča prost dostop do gradiva. Potrebno bo upoštevati preventivne ukrepe, še vedno tudi priporočamo predhodno naročanje gradiva po telefonu ali z uporabo Cobiss+.

Ponovno je sproščena tudi zamudnina za vaše izposojeno gradivo.

Knjižnice bodo v juniju odprte po običajnem urniku, v Tolminu tudi ob sobotah.

Potujoča knjižnica svoje bralce obiskuje po rednem urniku od 19. 5. 2020 dalje. Upoštevati je potrebno posebne ukrepe.

Po rednem urniku svoje bralce obiskuje tudi Dostavna knjižnica.

V knjižnico prihajajte le takrat, ko ste zdravi, ob obisku pa upoštevajte naslednja navodila in priporočila:

VRAČANJE GRADIVA

  • Ob vračilu prejmete potrdilo, da ste gradivo vrnili z zadržkom zaradi karantene, ki jo mora knjižnica zagotavljati za vse vrnjeno gradivo. Za vas to pomeni, da ste gradivo vrnili, po poteku obdobja karantene pa bo gradivo dokončno vrnjeno v knjižnično zbirko.

 IZPOSOJA GRADIVA

  • Omogočen je prost dostop do gradiva.
  • Priporočamo čim manj dotikanja površin ali listanja knjig.
  • Priporočamo, da gradivo prej naročite po telefonu, e-pošti ali ga rezervirate preko COBISS+ (Moja knjižnica).
  • Prevzem gradiva poteka v skladu z zahtevami po varni razdalji in omejenem številu oseb v prostoru.
  • Uporaba računalnikov in čitalnice zaenkrat ni možna.
  • Skladno z varnostnimi priporočili vam omogočamo izposojo s pošiljanjem po pošti iz Knjižnice Tolmin.

POŠILJANJE PO POŠTI

Skladno z varnostnimi priporočili vam omogočamo izposojo s pošiljanjem po pošti iz Knjižnice Tolmin (glej veljavni cenik). Knjige lahko naročite preko e-pošte na naslovu tolmin@kcktolmin.si ali po telefonu na številki 05 381 15 38. Sporočiti nam morate naslov za dostavo gradiva ter navesti avtorja, točen naslov in leto izida gradiva.

 

Iz navodil NIJZ za rokovanje s knjižničnim gradivom doma:

Svetujemo, da po prihodu domov knjige in ostale predmete, zaščitene s plastičnimi ovojnicami, pisala in podobno (npr. knjige, za katere obstaja možnost, da so po njih listali kupci, posamezni listi papirja ali kartona…) odložite na nedostopen predel in jih pričnete uporabljati po preteku 1 dneva.  Pred in po branju gradiva si umijte ali razkužite roke in po branju gradiva še površino, na kateri je ležalo gradivo. Ne listajte gradiva z oslinjenimi prsti. Ves čas upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje okužbe (z neumitimi rokami se ne dotikamo oči, nosu in ust; upoštevamo pravilno higieno kašlja in kihanja, umivamo ali razkužujemo roke…).

 

Glede na nadaljnja uradna navodila Vlade RS in Ministrstva za kulturo predvidevamo, da se bodo omejitve uporabe knjižnice in njenih prostorov še naprej postopno sproščale, o čemer vas bomo sproti obveščali. Hvala za razumevanje!