Skoči na glavno vsebino Primorci beremo že 10 let! Primorci beremo že 10 let! – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Primorci beremo že 10 let!

pb-logo-finalV devetih primorskih knjižnicah se 20. aprila 2016 začenja že 10. sezona projekta Primorci beremo. Najširši projekt spodbujanja branja v Sloveniji, ki se začenja ob svetovnem dnevu knjige in uradno zaključuje na ta veseli dan kulture, 3. decembra, vabi bralce k branju leposlovnih del slovenskih avtorjev. Pobudnica projekta je bila tolminska knjižnica ter prva leta projekt izpeljala skupaj s knjižnicami severne Primorske: goriško, ajdovsko in idrijsko. Danes v projektu sodelujejo še knjižnice iz Kopra, Izole, Sežane, Ilirska Bistrice in Trsta s knjižnico v Gorici.

V preteklih devetih letih je v projektu sodelovalo skupaj 7.146 bralcev, ki so prebrali kar 53.277 knjig izvirnega slovenskega leposlovja. V vseh oddelkih Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin je od leta 2007 do leta 2015 v projektu sodelovalo skupaj 689 bralcev, ki so prebrali 4.797 knjig. Na literarnih večerih, ki smo jih organizirali v okviru projekta, smo v tolminski knjižnici in njenih oddelkih gostili Deso Muck, Braneta Grubarja, Benko Pulko, Zvoneta Šerugo, Manco Košir, Esada Babačića, Ferija Lainščka, Brino Svit, Zorana Predina, Nežo Maurer, Borisa Cavazzo, Vesno Milek in druge.

Uvodno prireditev desete, jubilejne akcije pripravljamo v bovškem kulturnem domu, kjer se bodo bralci srečali z nekdanjim slovenskim predsednikom Milanom Kučanom in zgodovinarjem dr. Božom Repetom, avtorjem biografije Milan Kučan, prvi predsednik. Z obema gostoma se bo v petek, 22. aprila 2016, ob 19h pogovarjal Robert Trampuž.

Več o projektu Primorci beremo na spletni strani www.kcktolmin.si/primorci-beremo

Vsakdo si zasluži, da se mu nekoč v življenju zgodi nekaj dobrega.
Kaj so tretješolci povedali o Planetariju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST