Vsakdo si zasluži, da se mu nekoč v življenju zgodi nekaj dobrega.

Pod tem sloganom so v okviru Bralnic pod slamnikom potekale bralne in ustvarjalne dejavnosti na šolah in v knjižnicah, ki se bodo zaključile s prireditvami med 11. in 25. majem v različnih krajih Slovenije, med drugim tudi v Posočju.

Festival bo v Posočju potekal že peto leto zapored. Namen festival je spodbujanje otrok in mladih k branju kvalitetnih otroških in mladinskih del, predvsem takšnih, ki govorijo o razumevanju in sprejemanju drugačnosti, obenem pa mlade bralce nagovarjajo k različnim oblikam poustvarjanja.

V času festivala bo v galeriji Knjižnice Tolmin na ogled razstava ilustracij Damijana Stepančiča, s katerimi je opremil pesniško zbirko Srečka Kosovela Barž ≡ kons. Izbor pesmi, ki je izšel ob 90-letnici pesnikove smrti, je namenjen mladim bralcem in njihovemu razumevanju pesnika, tako drugačnega v svojem času.

Od 11. do 31. maja se bodo v mali galeriji Knjižnice Tolmin z likovnimi izdelki predstavili učenci 7. razreda OŠ Kobarid. Razstava Popotujoča knjižnica je nastala po ogledu potujoče knjižnice na šestih kolesih, ki je v marsičem drugačna od običajnih knjižnic.

11. maja bodo na OŠ Kobarid predstavili šolski časopis, 18. maja pa ustvarjalne dejavnosti zaključili s prireditvijo Radi beremo in pojemo.

V času festivala bosta Knjižnico Tolmin obiskali dve pisateljici. Nizozemska pisateljica Anne Woltz (avtorica Dekle z Marsa in Nenavaden teden s Tesso) se bo 12. maja pogovarjala z dijaki Gimnazije Tolmin. Avtorica slikanic Nina Mav Hrovat pa se bo 19. maja srečala z otroci iz Vrtca Tolmin in jim ob zaključku predšolske bralne značke podelila Bralne Ostržke.

Več informacij o festivalu, ki bo tudi letos potekal pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, si lahko preberete na uradni spletni strani festivala http://www.bralnice.si/.

OBVESTILO
Primorci beremo že 10 let!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST