Skoči na glavno vsebino SeniKnjig letos tudi v občini Kobarid SeniKnjig letos tudi v občini Kobarid – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

SeniKnjig letos tudi v občini Kobarid

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin je v letošnjem poletju na različnih lokacijah v Posočju ponovno napolnila hiške s knjigami in revijami, imenovane SeniKnjig. Hišicam ob kopališču na Slapu ob Idrijci, pri koči na planini Razor in na piknik prostoru Senca na Modrejcah se je letos pridružila še hiška ob Nadiži pri Bifeju Zder (Robič).

Nadiža (Zder)

Knjižni seniki so izdelani po podobi senikov, ki so del lokalne arhitekturne dediščine. V njih bodo lahko sprehajalci in obiskovalci našli gradivo za branje v prostem času. Knjige in revije bodo lahko prebirali in jih nato vrnili v hiško ali pa jih odnesli domov, jih vrnili kasneje ali nadomestili z drugimi. SeniKnjig je knjižnica brez pravil, odprta je 24 ur na dan in je namenjena preživljanju prostega časa ob branju.

Pobudo za knjižne hiške je dal mizar Hinko Fortunat in jih tudi izdelal, dve strehi je podaril Skrin d.o.o., pri projektu pa sodelujejo še Planinsko društvo Tolmin, Krajevna skupnost Slap ob Idrijci in Bife Zder.

SeniKnjig smo vključili v mednarodno mrežo Little Free Library, ki združuje preko 40.000 hišic po vsem svetu (https://littlefreelibrary.org/).

Slap ob Idrijci

Koča na planini Razor

Senca (Modrejce)

Nadiža (Zder)

Vrtec v Knjižnici Bovec
Razstava VDC Tolmin - Moj rodni kraj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST